Следвайте ни

Каква пандемия? МОЛ-ът до КАТ-Пловдив ври и кипи СНИМКИ

viber icon

От 23.30 часа в петък всички молове в града под тепетата хлопнаха кепенци. Този на ул. "Напредък" до КАТ обаче поддържа огъня на пазарлъка.

Руският пазар отвори широко калните си пътечки за всички любители на екстремните преживявания. От тъмна доба продавачите на Битака разхвърляха кой каквото е намерил върху килими и найлони.

Търсачките на съкровища окупираха импровизирания мол с надеждата за находки за жълти стотинки.

Студът в ранните часове на неделния ден не попречи на алъш-вериша. Мургавите търговци си запалиха огън на няколко места, за да се сгреят, а черни като катран пушеци се извиха нагоре и подсказаха на неразбралите, че тук се вихри пазарлък.

Минути преди 8 часа заработиха всички скари, върху които цвърчи някакво подобие на месо, забумтяха с чалга всички стари касетофони и уредби, разнесоха се и викове за топло ашуре.

Пейзажът придоби характерните си неделни цветове, независимо от пандемията. 

След 9 часа търсачките на силни усещания се увеличиха двойно, пазарлъкът стана по-оживен и разпален.

Появиха се и търговците на забранени видове птици. Те носят плячката със сакове. Вътре са навряли клетката и всеки, който се интересува и е запознат с тези пинизи, може да надзърне. При най-малката заплаха продавачът грабва сака и се изпарява за секунда.

По всичко личи, че дори и падането на метеорит няма да попречи пазарът да отвори врати и да върти оборот.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ГАРВАН

ГАРВАН

29.11.2020 | 19:36

Ами този "МОЛ" е на открито. За какво предаване на зараза дърдорите? Или по-важното е да се "тричат" всички, за да им дойде акълът, като не искат да носят намордниците "правилно"? Май тормозът е много по-важна цел. Няма друго обяснение да бъде глобена с 300лв възрастна жена, свалила маската си, за да си избърше носа.

Отговори
4 1
Асан

Асан

29.11.2020 | 16:00

Това там не е България. То си съществува по негови си правила.

Отговори
11 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?