46
Следвайте ни

Какъв въздух дишаме в Пловдив на старта на 2022 г.

viber icon

Пловдив се събужда с чист въздух тази сутрин, сочи частната система за контрол чистотата на въздуха Air.Bg, както и двете автоматични станции в Пловдив. Качеството на въздуха е много добро и можете да прекарате времето си навън без ограничение, става ясно от станциите в кварталите "Каменица" и "Тракия". 

Към 7,30 часа единственото място със засечено наднормено съдържание на фини прахови частици ФПЧ10 в Пловдив е на " Кап. Бураго". 

По отношение на ФПЧ2,5 пък международният сайт IQAir съобщава, че съдържанието им във въздуха над Пловдив е три пъти повече от нормата и препоръчва да затворим прозорците, за да избегнем замърсения въздух, както и да се намалят активностите навън от чувствителната група хора към замърсяването.

Ползването на печки на твърдо гориво и трафикът са основните замърсители на въздуха в Пловдив. Наднорменото съдържание на ФПЧ10 и ФПЧ2,5 под тепетата се отчита предимно през зимните месеци. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Стига лъжи

Стига лъжи

02.01.2022 | 11:19

всеки втори пловдивчанин има белодробни проблеми и без ковид. Така е от години. А и тези станции са разположени на по-чисти места, ако са в промишлени зони или на възлови булеварди,дуго ще мерят.

Отговори
8 0
Ivan zavet80g albe11g.,

Ivan zavet80g albe11g.,

02.01.2022 | 10:21

Digaiii 1. 7 aiiiii dav TV net rad sfqf areee.,️️️☎️☎️

Отговори
0 1
Проверете

Проверете

02.01.2022 | 10:15

Добре е че пишете за въздуха в Пловдив но не посочвате конкретни причинители за мръсния въздух. Аз ще ви посоча такъв- bbq месарница южен полах- ул.Васил Левски, Каршияка.

Отговори
2 0
Като на Еверес!

Като на Еверес!

02.01.2022 | 08:39

Въздуха в Пловдив е прекрасен! Същински райски газ! И на мирис и на вкус! Да дишаш и да не му се надишаш! И приноса за това е само на един човек! Той е неговото име е Иииваан , който съсипа и унищожи екологичния електро транспорт! А забравих и сегашния този Зззз, забравих му името дето го довърши окончателно!

Отговори
10 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?