Следвайте ни

Как почистиха Пловдив след голямото празнуване СНИМКИ

viber icon

Сравнително добре бяха почистени основните улици в Пловдив през почивните дни от новата година. На места обаче контейнерите преливаха, а наоколо отново бяха разхвърлени отпадъци. 

Сутринта бул. "Шести септември" беше излъскан. Като в аптека беше и на кварталната уличка "Спас Гинев" в район "Централен".  Дежурните екипи на "Чистота" се погрижиха и за "Южен". Малките казани, които ползват в "Коматево", бяха вдигнати, тротоарните настилки - чисти. В "Коматево" повечето от собствениците на къщите сами поддържат в образцов вид прилежащите територии около домовете. 

"Тракия" също прави впечатление на чист квартал. Коренно различно е нивото на хигиената  в жилищния комплекс "Южен" до двата "Оазис" -а.   Контейнерите, сложени до "Оазис - 3" на ул. "Братя Шкорпил" не стигат за стотици семейства и в първите дни след Нова година казаните преливаха. Боклукът буквално беше задръстил пешеходния тротоар. 

Същата  картина се наблюдаваше и в съседство  с "Оазис - 3" до  блоковете 1101 и 1100, които се водят на ул. "Димитър Талев".  В казаните нямаше място и хората трупаха отпадъците  на земята.  И пред отсрещния "Оазис - 4" на същата улица  цареше мръсотия, макар че тук контейнерите бяха вдигнати.  Причините са няколко: сметосъбирачите обикновено не метат около съдовете за смет, казаните не стигат или са потрошени, а повечето от тях са без капаци, клошарите вадят отпадъците в търсене на някоя находка и ги хвърлят навън.

Кметът на район "Южен" Костадин Язов увери, че от администрацията са изпратили заявка за нови контейнери. В края на миналата година "Чистота" получи 1000 нови съда за смет и ще ги слагат по преценка на районните кметства.   Едва ли обаче те ще стигнат за всички жилищни комплекси, където има нужда от допълнителни контейнери, защото често и ние имаме пръст в масовото замърсяване. 

Снимки от Наташа Манева 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?