Следвайте ни

Как Ото Мото стопли митницата

Тобиев продава бензин и дизел с 3 ст. по-евтино от конкуренцията

viber icon

Бензиностанциите на Иван Тобиев в града са трън в очите на конкуренцията, тъй като държат по-ниски цени. С вчерашна дата бензин А95 се продаваше за 1,88 лева при средна цена 1,91 лева за литър. Дизелът вървеше също с три стотинки по-евтино, отколкото на другите бензиностанции. Цената в „Арена” бе 1,81 лева при средно 1,84 лева. Пропан-бутанът пък се продаваше с 5 стотинки по-тънко - на 0.80 лева.

По документи 42-годишният пловдивски предприемач е чист като сълза. На свое име има пет фирми. Нещо повече, усърдно участва в обществените поръчки на редица ведомства, сред които Агенция Митници и НАП, за доставка на бензин и гориво за отопление. През септември миналата година с „Арена И.Т.”дори е спечелил поръчката на Агенция Митници. Офертата му е събрала 100 точки и е обявена за „икономически най-изгодната”. Протоколът е с клеймо 2 септември 2015 година. Малко по-рано нашата фирма се е борила да доставя гориво за отопление и на НАП -Бургас.

 „Арена И.Т.” ЕООД  държи данъчен склад на „Кукленско шосе” 17. Данъчен склад е място, където се произвеждат, складират, получават и изпращат акцизни стоки под режим отложено плащане на акциз от лицензиран складодържател. Лицензията се издава от Агенция Митници след обследване, като има изисквания фирмите да не са длъжници на държавата, а собствениците им да са с чисто съдебно минало.

„Арена И.Т” е регистрирана през 2001 г. и през годините е имала много и разнообразни дейности - бетонов възел, търговия с инертни материали. Десетина години по-късно дружеството започва търговия с горива и петролни продукти, като ги купува от Лукойл и ги доставя на транспортни фирми.

=Година на фанфари=

2013 година е годината на фанфарите. „Арена” закупува 20 камиона Iveco Stralis, за които плаща 3.2 милиона лева. Церемонията по приемането на возилата е помпозна. А идеята е новите влекачи да теглят цистерни с цимент от Турция за България.

Иван Тобиев е завършил висше биология и химия. Но тясната ми специалност е авантюрист, самоопределя се той в интервю за списание „Камиони”. Баща му 30 години е карал цистерна за държавния „Петрол” и покрай него Иван учил бизнеса в движение.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Go4eto

Go4eto

31.01.2016 | 13:58

Никакви висши образования няма т\'ва майна. Завъшил е Симон Боливар до Столипиново. Беше сол-ташак на Славчо,сега бил на Тотев.От нафтата му в тракийската му бензиностанция,ми отиде колата.След 2 месеца отиде и на баща ми. Измекярин и пумияр.\n

Отговори
0 0
Marina7

Marina7

31.01.2016 | 11:31

AZ GO NAMIRAM NA 1,47 ZA LIT1R.

Отговори
0 0
Радослав

Радослав

31.01.2016 | 10:46

Платена статия. Дизела в Раковски е 1.80 \nа в калековец е 1.70\n\n

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?