2374

Как Холивуд направи сватбите ни да струват по 50 бона

Доста вяло тръгна „Изложението за сватби и събития - Weddings & Events Expo“ в зала „Кободрум“. А на него са представени над 40 топ фирми от бранша на тържествените обреди, които показват най-новите тенденции в организирането им.

В първите часове от откриването си изложението бе посетено от малко хора. А на него има какво да се види. В Колодрума е инсталирана секция от огромна сватбарска шатра, изработена от наша фирма по български технологии. Има компании, които предоставят гайдари и тъпани за извеждане на булката, рокли, различни модели пръстени и дори огромни торти от захарно тесто. 

На изложението присъстват и най-известните видео оператори и фотографи. 

Братята Красимир Петров и Николай Петров са сред известните оператори на тържествени събития. Те твърдят, че стилната българска сватба в момента вече излиза между 30 и 50 хиляди лева. 

„Има хора, които си поръчват такива сватби без да се замислят. Това са специалистите от IT сектора в София. Хората със средства сега търсят сватби на открито от холивудски тип – във винени изби или лозарски масиви“, казва Красимир Петров.

Пораженията, които сълзливите холивудски филми са нанесли на българските представи за нормална сватба, са неописуеми. Булките масово посочват като от коя романтична комедия искат да изглежда сватбата им.

Най-интересните сватби край Пловдив са в района на Перущица и Устина. Там за тържеството задължително се пуска дрон, защото локацията е интересна. „Не е хубаво да използваш дрон в затворено помещение, но някои хора и това искат“, казва г-н Петров.

Ковид кризата е променила сезонността на сватбите – модата сега е да са на открито. Заради това се правят основно в четири месеца – юни, юли, август и септември.

На изложението може да се видят невероятните сватбарски кадри на пловдивските фотографи Георги Лесов и Пламен Кръстев. 

Една от снимките им показва как около младоженците се е завихрил пясъкът на плажа. Фотото е направено в реални условия. На друга младите се целуват под проливен дъжд под чадър.

„В София ни валя порой и използвахме ефекта на дефекта“, обясни Георги Лесов.

На изложението в модел от стиропор е демонстрирана най-скъпата сватбена торта, която се прави в момента у нас. Декораторките Тамара и Лина са я кръстили „Дубайската торта“. 

В нея от захарно тесто е оформено нещо като зала с фонтан, където са поставени стилизираните фигури на младоженците. Работата по "Дубайката" отнема седмици и затова майсторките дори не искат да кажат, колко струва изпълнението й. 

На изложението има е интересни флористи за декорация на помещенията, където са сватбите. Хитът от няколко години е масовото използване на папуаска трева.

Тя може да се подбере по цвят за да подхожда на основните цветове на сватбата. Сред нея може да има истински или декоративни рози – всичко зависи от желанието и възможностите на клиентите.

Снимки от Наташа Манева

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Русия

Русия

30.10.2022 | 12:59

Нашата сватба си я организирахме с моята съпруга сами. Не ни бяха нужни, сватбени агенции, пари за нищо.

Отговори
1 0
Граматиков

Граматиков

30.10.2022 | 06:58

То след такава велика сватба, разводът какъв кеф е. Трябва да се мислят зали и за него...

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?