49

Къде изчезнаха такситата през деня в Пловдив?

Таксиметровите шофьори в Пловдив се оказаха изключително находчиви в стратегиите си за повече оборот. Още със започването на фестивалното лято в града под тепетата, десетки от тях са си изработили собственоръчно карта със събитията, които предстоят, съдържаща дата, час, изпълнител и локация, научи "Марица". 

Фестивалите обаче се провеждат вечерта, което кара много от шофьорите на жълтите коли, които искат да съберат повече кеш, да не работят през деня, а да въртят волана само нощем. Така поемат потока от хора, отиващи на събитието, след това ги прибират обратно по домовете им. Така обаче се оголва светлата част на деня и става почти невъзможно да си извикаш такси. 

"Много от колегите блъскат само през нощта именно с тази идея. Това са дните, в които не се спираме. Правя поне 10 курса, за да остава хората на концерт или каквото е там, след което въртя още толкова, за да ги прибирам. За Армин ван Бюрин беше лудница и не успях да си почина за минута", коментира пред медията ни таксиджия от една от водещите фирми в града под тепетата. 

Сега шофьорите на жълти коли са се наточили за тридневния фестивал идната седмица, отново на Гребната база - Hills of Rock 2022. Тогава се очакват 50 000 души, като една огромна част ще ползват услугите на таксиметровите фирми. Това означава, че определено ще има проблеми с намирането на жълта кола през деня. "На подобни фестивали правя оборот колкото за 2 седмици", похвали се друг таксиджия. 


Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Такси

Такси

18.07.2022 | 13:03

Метана 3,65 ...разхода голям и с климатик още по голям в тези задръствания. ....тарифа малка....клиенти малко...Само пари през ауспуха.....вечер хлад....клиенти повече....климатик спрян. ...спестени кинти

Отговори
2 0
ссс

ссс

18.07.2022 | 08:18

През деня се пазят от трафика, а през нощта са незаменими и затова ги няма.

Отговори
2 0
Шишо

Шишо

17.07.2022 | 13:43

Тони изненада за пореден път! Таксита няма, защото общата им бройка силно намаля. Причина - нисък доход.

Отговори
18 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?