71

Качваме се на влакове от Сточна гара в Пловдив, вижте ПЕРОНА СНИМКИ

Строителите правят временна жп гара заради предстоящото събаряне на Бетонния мост, затворен в неделя за подготвителни работи 

 

От Сточна гара ще се качваме скоро на влаковете от Пловдив за Асеновград, Крумово, Първомай и Свиленград. 

На ул. „Авксенти Велешки” до жп прелеза и бившия Автокомбинат вече е изграден временен перон и предстои в следващите дни да се довършат подходите. На същото място за пътниците ще бъде разкрит и пункт за продажба на билети.

Проектът на НКЖИ предвижда вместо жп прелеза на Сточна гара да се изгради пасарелка за пешеходно преминаване. 

Строителите правят временна жп гара заради предстоящото събаряне на Бетонния мост, затворен в неделя за подготвителни работи - премахване на дървета и храсти и на асфалтова настилка над жп линията и част от бул. "Македония" до ул. "Кукуш".  

От Националната компания „Железопътна инфраструктура” /НКЖИ/, която изпълнява проекта за модернизация на ЖП възел – Пловдив, съобщиха, че  след 25 юни изцяло ще бъде спряно преминаването на влаковете под моста. Срокът за демонтажа на пътната конструкция е 40 дни. Успоредно с това ще започне изграждане на нов железен път, контактна мрежа, системи за сигнализация,телекомуникации, дренажни съоръжения.

Както „Марица”  писа, от понеделник  влаковете за Филипово, гара Тодор Каблешков и София тръгват и съответно пристигат на Централна гара, след като изцяло бяха обновени коловозите, пероните и контактната мрежа. До 17 юни НКЖИ превозваше пътниците с автобуси до гара Филипово.

 

Оцени новината

Оцени новината
4.5/5 от 6 оценки
4.5/5 от 6 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?