49
Следвайте ни

Кабелна война - пловдивчанка стана затворник заради сноп жици СНИМКИ

viber icon

Възрастна пловдивчанка не може да отвори терасата си заради провиснал сноп с кабели на различни доставчици на телевизия и интернет. От 10 години операторите са задължени да премахнат жиците от фасадите и стълбовете и да ги прокарат под земята. Повечето от фирмите обаче продължават да не се съобразяват, а плетениците грозят почти всички райони на Пловдив.

„Станах затворник в собствената си тераса. Преди много време кабелите бяха прекарани над балкона ми. Снопът обаче постоянно нарастваше и преди 4 години провисна пред прозорците”, разказва Малина Червенкова, която живее на бул. „Ал. Стамболийски” 58. Още през 2017 г. писала сигнал до районното кметство. Оттам издирили операторите и ги предупредили да премахнат кабелите, но от това нищо не произлязло. Снопът вися пред терасата на Червенкова и до днес. Така е в България – има закони за всичко, но няма кой да ги спазва, казва жената.

„Всеки ден пишем писма, но без резултат. Решението явно е да се отрежат кабелите и ако има действащи, абонатите сами ще повикат съответните оператори”, коментираха от кметството в „Южен”. Посъветваха жената преди това да организира събрание на етажната собственост и всичките и съседи да повикат доставчиците си, за да се провери има ли действащи кабели във въпросния сноп.

Миналия месец акция срещу висящите кабели имаше в район „Централен”, където за няколко дни много хора останаха без интернет и телевизия, защото доставчиците не се бяха съобразили с предупредителните писма на администрацията и жиците бяха принудително изрязани.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Арх

Арх

16.09.2021 | 18:13

Ако сте гледали документални филми за Индия, там с кабелите е точно така. Разликата е, че тук няма маймуни, които лазят по тях.

Отговори
3 0
Това е наглост...

Това е наглост...

16.09.2021 | 16:34

Аз също режа...директно...

Отговори
8 0
Аз ако съм

Аз ако съм

16.09.2021 | 15:11

Аз ако бях направо ги режа и хич не ми пука, да видим дали пак ще ги увиснат

Отговори
28 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?