Следвайте ни

Кабеларка превърна тротоар в бойно поле

viber icon

Година и четири месеца след като кабелен оператор минава и разкопава тротоарите ул. „Д-р Селимински”, тя още е като бойно поле.

„Дойдоха през ноември 2018-а, обърнаха тротоара с хастара наопаки и си заминаха. Лошото е, че не ги помним кои бяха”, обясни Георги Величков. Той живее от 25 години в квартала. Плочките пред дома му са изкопани заедно с цимента и са подпрени като надгробни плочи на оградата му, а цялата улица прилича на гробен парк. Пишман майсторите оставали пред портата му еднометрова дупка, преди да си тръгнат. Наложило се да я пълни сам, за да може да влезе в дома си. Останалата част от тротоара на улицата е оставена с пръстта отгоре.

Ул. „Д-р Селимински” има две части - едната бе реконструира по проекта на ОП „Региони в растеж”, а другата - непипната и с разбити от кабелния оператор тротоари.

От „Централен” посъветваха хората от улицата да потърсят кабелния оператор, за да оправи ​настилката за пешеходците. „Преди старта на проекта по „Региони в растеж” имаше съвместна идея кабелните оператори да вкарват в земята кабелите си. 2-3 улици бяха обаче оставени разкопани от тях. На едната помолихме кабелния оператор да оправи тротоара, а на другата ние го ремонтирахме”, припомня кметът на района Георги Стаменов. На „Д-р Селимински”, „Неофит Бозвели” и още десетина необхванати от проекта улици предстои ремонт. Плановете са той да започне още тази година.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

4000

17.02.2020 | 08:20

Така е из целият град . Преди 2 години около нас направиха що-годе качествено един тротоар от общината , а след това за 1 година кабеларки го разкопаваха 3 пъти . Сега всеки може да се досети на какво прилича . До като не почнат солидните глоби няма да ни чака нищо по-добро.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?