Следвайте ни

Жорж Трак си запазва Архeологическия

viber icon
Скулпторът Жорж Трак  продължава да стопанисва пешеходния подлез "Археологически" срещу Понеделник пазара още 3 години и 7 месеца. Решението за удължаването на 15-годишния срок беше взето на последната сесия на Общинския съвет в края на декември по предложение на кмета Здравко Димитров.
 
Подземното съоръжение е дадено  на фирма "Тракарт" на концесия през 2003 г., която изтече в средата на  2018 г. Тогава по настояване на обществеността на Жорж Трак беше дадена отсрочка само до края на 2019-а, въпреки че законът позволява още пет години извън договорения период. Изричното изискване за това е да се спазват условията. 

Според проверката, извършена от администрацията, Жорж Трак е изпълнил задължителната инвестиционна програма. Вложил е в подлеза близо 200 000 лева,  поддържа в образцов вид галерията-музей с античните мозайки от 4-5 век, която самият той е направил с европейска финансова помощ. Редовно плаща годишните вноски в общинския бюджет в размер на 29 700 лева.  При подписването на договора концесионерът е платил еднократна такса в бюджета от 45 000 лева.

Интервю с Жорж Трак - на стр. 5

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?