Следвайте ни

Йоана Кумчева каза „не“ на образованието в чужбина

viber icon

Йоана Кумчева, наследницата на една от най-успешните земеделски фамилии в Пловдив, твърдо казва „не“ на образованието в чужбина. Възпитаничката на Търговската гимназия философски отбелязва, че ако искаме промяна в България, то тя ще се случи благодарение на младите хора.

Ето защо те трябва да са тук. "Още докато бях в гимназията, осъзнах колко е важно образованието, разделям се с училище с много приятни емоции", посочва Йоана. Тя е внучка на агробизнесмена и общественик Красимир Кумчев. Огромното стопанство в село Трилистник се ръководи от двамата му синове - Петър и Христо, а младата дама помага в логистиката. 

Ще ми се да уча право, независимо дали в Пловдив или София, разказва за плановете си тя. Разбира се, имам интерес и към агробизнеса, но дори и да заложа на правото, пак ще бъда полезна в управление на семейното стопанство.  А вече има и опит. По разкази на именития й дядо, Йоана е била посветена в "тайните на земята" още като е била 40-дневно бебе. 

На 24 май абитуриентката ще влезе в новотела, облечена в рокля по неин модел. В търсенето на подходящ тоалет не вложих много време. Имах късмета още в първия магазин да намеря подходящия плат, а после дизайнерката свърши всичко останало, разказва без суета Йоана. 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Гост

Гост

24.05.2021 | 08:35

Пълен смях. Много талантливи млади блгари учат в чужбина и после се връщат да приложат наученото тук. За да променят порочния модел, който включително и се изучава /или по скоро се подарява една диплома/ в училищата тук. Нека не се заблуждаваме от такива платени публикаци, а да заложим на доброто образование на децата си. Честит празник!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?