Следвайте ни

Улица "Весела" на протест срещу строеж в зелени площи

Това е поредният протест срещу застрояването на частния имот до река Марица

viber icon

Живущите на ул. „Весела“ излизат на протест в неделя вечер от 19:00 часа. Реакцията им е породена от нежеланието парцел между улицата и бул. „Марица“, който изпълнява функцията на междублоково пространство и градина, да бъде застроен.

Припомняме, че сагата продължава над 15 години. Имотът е придобит чрез замяна и сменя няколко пъти собствеността си. В момента той принадлежи на фирмата „Инджовстрой“ ЕООД, а инвестиционният план е да се построи пет или шестетажна сграда с подземни гаражи. 

Имотът възлиза на площ 535 кв. м, а от двете му страни има издигнати съвсем нови детски площадки, направени по европроект. 

Не искаме да се строи до домовете ни. Не искаме да се отнема зеленината ни. Тази сага продължава вече близо 20 години.“, изразиха недоволството си пред „Марица“ гражданите, които се борят за междублоковото си пространство. 

Протестът няма да е последната стъпка, която ще предприемат. В деня след него – 8 юни, ще се води дело в Районния съд, където ще се отсъди какво ще се случва с имота. В момента той е ограден, а по детските площадки са закачени плакати, гласящи „Ще отсечете ли дърветата“. Самите те са садени преди 40 години от вече по-възрастните съседи, като част от тях са орехи, а орехът е защитен вид. Облагородяването на пространството също е извършено ръчно от живеещите в околните блокове и те са категорични, че са готови да се обърнат към премиера Бойко Борисов за съдействие. 

 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?