Жива верига посреща съветниците преди гласуването за шеф на Онкото СНИМКИ

Жива верига посреща пловдивските общинските съветници за днешното им заседание, на което ще се гласува кой да оглави Онкодиспансера.

До тук се стигна след като  проф. Марианна Янева в началото на август спечели  конкурса, обявен от Общинския съвет, а днес трябва да се гласува поста.

Гражданите обаче са против назначаването й и затова решиха да не допуснат съветниците до залата. Те образуваха живата верига още в 9 часа и чакат пристигането на съветниците за редовното заседание от 10 часа. 

Пловдивчани  настояват за прозрачно провеждане на конкурса и се обявяват срещу манипулации. Сред протестиращите са и членове на  пациентска организация, която застава зад настоящия управител д-р Парашкев Цветков, чийто мандат изтече през август.

"В конкурса трябва да има представители на МЗ. Не може за 60 минути 5-членно жури да прегледа документите на всички кандидати при условие, че са  в един екземпляр", каза Асен Костов. По думите му той не иска да лобира за никого, а само да има честно и прозрачно проведен конкурс.

"НОВ конкурс и управител със  специалност онкология" е основният лозунг, който са издигнали протестиращите. 

"Трябва да бъдат преразгледани конкурсните резултати. Ситуацията е деликатна и общински съвет трябва да се  съобрази. Нека ОбС да изкара на масата всички съмнения", каза омбудсманът  Борислав Стаматов, който дойде пред  Дома на културата Борис Христов. Протестиращите скандират „Оставка“.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
доктор ох боли

доктор ох боли

10.09.2020 | 09:43

Какъв е този професионален протестър след като не знае , че проф.Янева има специалност Онкология.

Отговори
2 2
777

777

10.09.2020 | 13:47

Уволненото артист че от габро и то тук, разбира и отт онкология

Отговори
2 0
ала - бала

ала - бала

10.09.2020 | 09:35

Кажете на тези смешници , че проф.Янева има и специалност онкология.Тези надписи написани на велпапето трябва да са "и да може да кара сърф".

Отговори
5 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?