Следвайте ни

Жителка за пример премести Лапландия в центъра на Пловдив

Преди настъпването на официалния коледен месец декември Мари Шишманян, жителка на събуди коледния дух на целия блок с коледна украса с големи размери. Целта е една - да се вдигне коледният дух. За да зарадва собствените си деца и тези от блока, Мари купува голяма надуваема шейна с дядо Коледа и два елена в пряг, които поставя на козирката над входа. 

Коледната магия завършва с блестукащи светлини над входа и висока елха, която е декорирана с чудни играчки, лампички на батерия и блестящи гирлянди.  Всички средства по разгодишната декорация, тя посочи, че заделя от собствения си джоб. 

“Обожавам коледните празници още от дете. И когато видя украсени прозорци на домове сърцето ми подскача от радост. Откакто създадох семейство украсявам и входа, за да усетят коледната магия. Тази година намерих на добри цени елхата и шейната с елените, реших да заделя от бюджета и да украся по този начин.

Дай боже повече хора да правят това. Аз нямам много възможности. Но смятам, че нито ще забогатея с 50-60 лв, нито ще обеднея. То е вътре в човек или го носиш в себе си, или не”, разказа Шишманян пред репортер на вестник “Марица”. 

Инициативата, която Мари сподели, че всяка година се старае да сътворява зарадва всички жители на блока и много от минувачите. За няколко дни нейната украса стана хит интернет пространството и пловдивчани се зарекоха да последват този пример. 

“Надявам се моите деца да вземат пример от мен и да продължат тази традиция. Много от нас са се свили от проблеми и не намират повод за усмивка. Ако има повече хора, които да правят това, повярвайте ми ще сме много по-добри и щастливи”, заключи Шишманян.

 

Кристина Гайдаджийска

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?