Следвайте ни

Жителите на Прослав срещу пасарелката: Затвориха ни зад Берлинска стена

Омбудсманът Мая Манолова се захваща с проблема

viber icon

Жители на Прослав ще блокират жп линията Пловдив-София в събота, ако до петък отговорните институции и лица не поемат ангажимент за построяването на подлез за пешеходците. Кварталът скочи срещу вдигнатата вече пасарелка. Съоръжението е недостъпно за инвалиди, както и за майки с колички, смятат местните. Подстъпите от двете му страни пък застрашават живота на хората, тъй като тротоари няма и изскачат право на пътното плътно, където трафикът е оживен. Предвидените асансьори пък са тесни и непригодни за хора в неравностойно положение, алармира Емил Мавродиев. Той бе един от близо стотината протестиращи, събрали се вчера край пасарелката.  

Синът ми е на 16 г. и е с детска церебрална пареза. Триколката му дава свобода, а се оказа, че тя няма как да влезе в асансьора, описа положението Мавродиев. Според Цветанка Джангозова, която се придвижва със специална количка, пасарелката я превръща в заложник, тъй като количката не може да влезе в кабината. Според съкварталците изграденото съоръжение е Берлинска стена. То по-скоро възпрепятства преминаването им, отколкото да го улеснява.  Според тях никой не е подлагал на обществено обсъждане изграждането на пасарелката. За вдигането разбрали едва след като строителството започнало. 

На място вчера при протестиращите отиде националният омбудсман Мая Манолова. За първи път виждам подобно нещо, бе първата реакция на Манолова, изправила се пред съоръжението. Зловещо е, нали, подвикнаха местните.  

Манолова обясни на протестиращите, че е изискала отговор от кмета на Пловдив, Общинския съвет и  Националната компания железопътна инфраструктура. Писмен все още не е получила, но нейните експерти предварително установили от телефонни разговори с тях, че имало подпочвени води и технически пречки за изграждането на подлез. Въпреки това обеща съдействие за разрешаване на проблема.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Съпричастен

Съпричастен

30.11.2015 | 11:25

Бе тия хора не се ли научиха, че който плаща той поръчва музиката . .

Отговори
0 0
МаяМа

МаяМа

30.11.2015 | 09:57

Намерили черква да се прекръстят.На адвокатката на братя Галеви те се надяват на нещо.И то без да са дали пари.

Отговори
0 0
националсоциалист

националсоциалист

30.11.2015 | 09:41

Браво на хората от Прослав.Само борба до дупка

Отговори
0 0
...

...

30.11.2015 | 09:01

Дива селяния !

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?