Следвайте ни

Жителите на Брестовица: Ще съдим ВиК-Пловдив за платената негодна вода ВИДЕО

viber icon

Жителите на Брестовица завеждат съдебен иск срещу ВиК-Пловдив за това, че са плащали повече от година вода, която е негодна за пиене. Това обявиха представители на инициативните комитети от селото, които участваха в свиканата в областната управа работна среща по повод на драмата с мангана в чешмите.

"Получихме надежда от председателя на УС на Български ВиК холдинг Иван Иванов, че ще бъде намалена цената на водата", обясни Емануела Караманова  от ИК "Живот за Брестовица". Именно тя и предложи да почерпи с кафява вода от чешмите н селото шефа на водното дружество в Пловдив Спартак Николов преди началото на срещата.

Разговорите по инициатива на областния управител Ангел Стоев в момента продължават, обсъждат се три варианта за финансиране на проекта, който предвижда освен чисто нов водопровод и канализация на селото. ВиК холдингът обаче отказва да поеме асфалтирането на разкопаните улици. 

"На практика процедурата започва от начало и ще отнеме поне 4-5 години. В изходна позиция сме", коментира песимистично Любомир Томов, председател на ИК "Живот за Брестовица". Той обясни, че след направата на трите нови сондажа качеството на водата не се е подобрило,  дори и е с по-малък дебит. Той допусна, че селото най-вероятно ще бъде на воден режим през летните месеци.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

жаден

жаден

17.06.2021 | 13:08

ГЛАВНИ ВИНОВНИЦИ СА НЕДЕВСКИ И ВЛАХОВА. ТЕ РАЗРЕШИХА ПОСТРОЯНАТЕГО НА МВЕЦ КАДИЕВО КАТО НЕЗАКОННО ВДИГНАХА ВОДНИЯ СТЪЛБ. ТОЗИ ПРОЕКТ Е ДЕПОЗИРАН В ОБЩИНАТА ПРЕЗ 2004 Г. И ЕДВА 2013Г ЗАПОЧНА ИЗГРАЖДАНЕТО ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ РАЗСЛЕДВА И ВИНОВНИТЕ ДА СЕ НАКАЖАТ!

Отговори
0 0
Попов

Попов

16.06.2021 | 18:43

Спартак Николов да си подава оставката, плащане вода два пъти по скъпа от преди два месеца. Тоя да не решил така да събира пари за Брестовица.

Отговори
2 0
оставка

оставка

16.06.2021 | 17:07

Аз искам и оставката на кмета на Родопи Павел Михайлов! Тази манекенка защо вече година от как се разшумя проблема не проследи къде какво и как се случва!

Отговори
1 0
излъган

излъган

16.06.2021 | 16:05

Къде е онзи мишок Владо Маринов? Нали ви казах,че само дето ни събира в село да ни забаламосва! Депутат ще става - водач на листата на БСП -Хасково!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?