Жители на кв. Смирненски на протест заради строежа на ул. „Ручей"

Жители на пловдивския квартал "Смирненски" излизат на протест заради строежа в тревна площ в пространството между улиците "Ручей" и "Юндола", научи "Марица". Недоволството си те ще изразят утре, 19 май, от 14 часа пред сградата на Община Пловдив на пл. „Централен“.

Както първо "Марица" съобщи, недоволството сред живущите там назря в четвъртък, след като на място работници започнаха да слагат ограждения. Бяха показани всички необходими документи, включително разрешително за строеж. 

Хората настръхнаха при мисълта на тревната площ там да се издигне многоетажна кооперация. 

Оказа се, че собственичката на терена първоначално е имала 100 квадрата там, след което изведнъж се сдобила с близо 400, разказват живущите. "Незнайно как изведнъж окрупняват парцела на госпожата и тя се оказва собственик  на над 400 квадрата. Квадратите на всички собственици тук са прехвърлени на нея. Тя се оказва с разрешително за строеж на многоетажна жилищна сграда. Намерила е строител, който да построи сградата и да я обезщети с апартаменти", коментира в четвъртък Тома Томов, който живее в блока до започналия строеж. 

"Няма да се строи тук, никой не са уведомили, никой не е съгласен. Ако строежът не спре, ще преминем към гражданско неподчинение. Няма да оставим нещата така", заканиха се хората. 

Малко след това посетиха главния архитект на Пловдив, за да търсят обяснение. Архитект Ахрянов каза, че има действащ застроителен план от 2008 г., на база на който се издава строително разрешение.

Пред" Марица" районният кмет Димитър Колев коментира, че става въпрос за частен терен и няма как строежът да бъде спрян, освен ако има неизрядна документация.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?