Женски труп открит край Е-80

Разложен труп на жена бе намерен край пътя Свиленград - Любимец, до разклона за село Сива река, научи “Хасковска Марица”. След наше запитване от полицията потвърдиха новината. Свиленградчанин случайно се натъкнал на скелета, докато обхождал района и събирал охлюви. Човекът веднага сигнализирал ченгетата за зловещата находка. Дошлите на място полицаи изровили тялото, което вече е пратено за пълна експертиза в Съдебна медицина Хасково.
Според разследващите става въпрос за женски труп на видима възраст около 37-38 г. Все още не е ясно колко време е преседял заровен в земята. Версиите, по които в момента се работи, са две.
Първата и основна води към безследно изчезналата преди три години свиленградчанка Светла Попова.    На 5 април 2007 г. тя за последно е видяна точно в тази местност. Човекът, който последен имал пряк контакт с нея, е любимчанският таксиметров шофьор Ботьо Ботев. Пред полицаите тогава той заявява, че Светла точно на разклона за Сива река изненадващо поискала той да спре колата и хукнала в неизвестна посока. Оттогава досега тя не е видяна. Версиите за нейното мистериозно изчезване са една дузина. Според най-разпространената Светла е заминала в чужбина, където се оженила. Ченгетата не успяха да съберат повече данни, въпреки че следствената работа продължила повече от три години. Това разкри пред “Хасковска Марица” майката на изчезналата свиленградчанка Анна Попова.

Тя все още не бе уведомена, че са открити тленни останки, които може да са на дъщеря є. По думите є, от полицията є казвали, че когато има развитие около случая, веднага ще бъде известена. Преди година те отново намерили труп, който предполагали, че е на свиленградчанката. Свекървата на Светла Валя отишла на разпознаването, но била категорична, че това не е тя.

Три години и седем месеца нямаме ни вест, ни кост от нея. Не знаем нищо. Следствието премина през Ангел Тодоров и Георги Димитров. Свършиха много работа, разпитаха много хора, но никой не можа да каже какво се е случило със Светла. Аз не приемам версията, че тя е слязла и е избягала от колата в неизвестна посока. Не е възможно. Как ще избяга и ще си остави всички пари, документи и дори връхни дрехи в таксито. Тя според мен е била отвлечена, смята майката на изчезналата свиленградчанка. Възрастната жена разказа, че е потърсила контакт с шофьора на таксито Ботьо Ботев, но той категорично отказал да разговаря с нея с мотива, “че не му се занимава с глупавите истории на лудата є дъщеря”.

Тялото, открито в петък, е намерено на метри от мястото, където за последно таксиметровият шофьор твърди, че я е оставил. Ботьо Ботев не се е познавал с изчезналата преди този случай, стана ясно от думите на майката Анна.

Тя допълни, че Светла имала връзка с турски гражданин на име Ерджан. След изчезването на дъщеря си майката потърсила и него, но приятелите му от Свиленград твърдели, че той внезапно бил починал. Синовете на Светла пък дълго време пускали обяви по всички гръцки вестници със снимката на майка си. Но и оттам не дошла никаква информация. Преди време в града се говореше, че Светла е била изкарана по нелегален канал в Гърция и превърната в бяла робиня.
На този етап от полицията заявиха, че не може да се твърди чий е изровеният труп, нито какви са причините за смъртта. Според втората хипотеза обаче тялото може да се окаже на друга млада жена от Свиленград, която е в неизвестност от тази година. Като доказателство за тази версия полицаи посочват, че останките от облеклото на мъртвата не съвпадали с дрехите, с който последно е видяна Светла Попова.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?