49

Жена от "Изгрев" с рекорд по травми в рейсовете

Пловдивчанка от "Изгрев" се превърна в абсолютен рекордьор по травми в градския транспорт. Анн​​а разказа пред "Марица" как само в рамките на 8 месеца е претърпяла три инцидента. При първата случка пътувала в рейс по линия №26. На спирката срещу "Тримонциум" шофьорът потеглил толкова рязко, че Анна си ударила силно носа в тръбата пред нея и го счупила. Тогава си вади медицинско, плащайки 50 лв. за документа, а после подава сигнал в полицията. Така и не успява да получи обезщетение. Втората й травма е по линия №6. Качв​а се по стълбите на автобуса, който е тип "щъркел". Шофьорът обаче тръгва, преди да се е хванала. Тя залита и пада с всичка сила, заедно с торбите, които е помъкнала. Има травма на крака, както и белег, който още й напомня за случилото се. Последният случай е по линия №21. Хванала рейса от спирка до училище "Симон Боливар". Още дори не е изкачила стълбите, когато шофьорът затръшва вратата и потегля рязко. Така жената залита, защото все още не се е хванала за нищо, и се удря силно в ребрата отдясно в тръбите. 

 "Жестока болка. Имах чувството, че нещо ми е счупено, най-малко пукнато. Това беше мигът, в който ми преля чашата на търпението. Отидох до шофьора, казах му, че съм се ударила и може да имам нещо счупено. Той се прави, че не ме чува, демонстрира непукизъм. Накрая ми каза: "Пий си хапчетата", разказа възмутената пловдивчанка. Тя дори допуска, че шофьорът й има зъб. "Спречкахме се през януари-февруари. Качвам се в автобуса, зима е, а той беше отворил докрай всички прозорци. Понечих да затворя поне един, защото е много студено. Той ми каза да не пипам, защото нямало цял ден да ни души миризмите", разказа още Анна. Тя слиза, превивайки се от болки и огорчена от отношението. Но така и не успява да запише номера на рейса.   

Анна е изумена от отношението както на самите превозвачи, така и на Общината. "Два пъти ходя при ресорния зам.-кмет, но така и не успях да се срещна с него. За превозвачите да не говоря, нямат намиране", възмущава се пловдивчанката. Тя се чуди и какво се случва с телефона за сигнали за нередности в градския транспорт, който, по думите й, изобщо не функционира. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?