2374

Жега ли! Пловдив е готин и при 35 градуса на сянка

Въпреки жегата, която превзе Пловдив, на Главната и в центъра е пълно с пловдивчани и гости на града. Температурите днес се очаква да достигнат 35 градуса. Утре прогнозата е за "захлаждане" с 3 градуса надолу. Малко хлад идва от работещите фонтани. Пловдив е град на хубавото прекарване на времето дори в юлските горещини.

По улиците има и много чуждестранни туристи. Капанът е пълен, всички музеи и галерии в Стария град са отворени и посрещат гости. 

Довечера от 21 часа на Античния театър започва „Италианска звездна нощ под небето на Пловдив“. 

Тя е с участието на италианския певец, музикант и филмов актьор Боби Соло и композитора Едуардо Вианелло, който е един от най-популярните италиански певци от шейсетте години на миналия век. Към тях ще се присъедини българско Трио Сопрано от Пловдив. Водещ концерта ще е Рафи Бохосян.

Снимки от Наташа Манева

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Пловдивчанин

Пловдивчанин

31.07.2022 | 16:30

И зиме, и лете, готин град е Пловдив. Критиците и да не са съгласни с моето мнение, това е истината. Весел следобед.

Отговори
4 1
Данчо

Данчо

31.07.2022 | 11:16

Чарът на всеки град се определя от човещината на хората си а не от постройките и развалините- така че прочутия ви град преспокойно може да се нарече най голямото българско село.

Отговори
2 8
Трифонов

Трифонов

30.07.2022 | 22:53

Кое му е прекрасно на Пловдив?!?!?!?! Пловдив не е само Центъра, Капана и Стария град!!! Поразходете се в някои от кварталите – презастрояване, безумен трафик, за който няма адекватна инфраструктура, гнусни контейнери, разбити улици или направо липсващи (Кичука например), твърде малко паркове и места за отдих, ОТВРАТИТЕЛЕН градски транспорт, мърлящина по нашенски в междублоковете пространства... Ако си чужденец нито можеш да се ориентираш в това нещо наречено град, нито би искал повторно да пообиколиш местата извън централната му част. Жалко за калпавите му управници – градът не заслужава днешната си съдба. Пловдив страда и заради това, че стана гетото на Южна България и събра примитивите от региона, които идват за мизерни заплати и си мислят, че като са в големия град, ще живеят добре! Проблемът е, че някой където и да отидат, ще си останат мозъчно нефелни копелдаци, които си пренасят селския мърлив двор навсякъде – и като бит, и като манталитет. Срам за този хилядолетен град!

Отговори
13 2
Реалист

Реалист

30.07.2022 | 20:22

Град с отвратителен климат- студена, влажна, мъглива зима-горещо лято с почти никакви валежи-това е ,,чудесният ви Пловдив.

Отговори
4 11
Никой

Никой

31.07.2022 | 20:42

Ами ходи си откъдето си дошъл, защо да се мъчиш тука

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?