Следвайте ни

Жалби замразиха жп възел Пловдив

Две фирми атакуват обявените условия в обществената поръчка на НКЖИ

viber icon

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) стопира обществената поръчка за модернизацията на жп възел Пловдив, след като две фирми са обжалвали условията. Това са софийската "Мостремонт 97" ООД с 9 съдружници и Стопанско дружество за строителство, ремонт и поддръжка на железен път "Згоп" АД - Нови Сад, Сърбия. В края на 2016 г. 90 процента от сръбската компания бяха закупени от "Жол Жондуши" от Казахстан. КЗК трябва да се произнесе до месец по жалбите.

Мащабният проект на  Национална компания железопътна инфраструктура (НКЖИ) е на стойност 103 477 234 евро. От тях 87 955 649 евро са европейска безвъзмездна помощ, а 15 521 585 евро са национално финансиране. Той включва модернизация на жeлeзoпътни yчacтъци Πлoвдив-Кpyмoвo и Πлoвдив-Cкyтape, включитeлнo на гapитe Πлoвдив paзпpeдeлитeлнa, Кpyмoвo, Cкyтape и paздeлeн пocт „Tpaкия”.

Част от поръчката предвижда изграждането на автомобилен подлез под Централна гара, който ще свързва булевардите "Македония" и "Васил Априлов".

Очаквайте подробности!

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?