49

Жалба блокира ремонта на ул. "Даме Груев"

Жалба от собственика на автосервиза на  ул. „Даме Груев” 25 срещу  предварителното изпълнение на отчуждаването на имота блокира разширението на пътното платно в участъка от ул. „Тодор Александров” до Кукленско шосе. Възражението е подадено чрез район „Южен” до Административен съд-Пловдив.

В мотивите собственикът посочил, че от 1992 г. има трето лице в имота, с което е сключен договор. Той обаче е изтекъл през 1999 г. „Административен съд се произнася бързо по такива жалби и днес или в понеделник чакаме решение. Ако съдът се произнесе, че в заповедта са допуснати процесуални нарушения, ще издам нова и в рамките на седем дни заповедта ще влезе в сила”, коментира кметът на района Костадин Язов.

На собствениците на автосервиза Общината е платила близо 30 000 лева. Оценката беше обжалвана от тях пред Районен и след това пред Окръжен съд, в резултат на което е завишен. Парите са изплатени.

 Съседната къща, която се води на ул. „Тодор Александров”, е общинска. Наемателите ще получат друга квартира и сградата ще бъде съборена.

Управителят на фирмата изпълнител „Парсек Груп” Бончо Бонев предупреди, че двете къщи трябва да бъдат съборени възможно най-скоро, защото не могат да завършат първата част на водопровода, да го пуснат и да демонтират стария. „В момента ние не работим пълноценно. Ако до 10 дни не разчистят терена, който попада в новата улична регулация, ще поискаме спиране на обекта. Няма смисъл да тече срок по договора и да няма какво да работим”, заяви Бончо Бонев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?