Следвайте ни

Жажда за свобода: Децата окупираха люлките, родителите на опашка за кафе

viber icon

Пловдивчани толкова много са зажаднели за свободата си, че през двата почивни дни на Главната и в "Капана" беше като на празнична манифестация.

По кафенетата в центъра нямаше свободно място и на никой и през ум не му минаваше да пази дистанцията от метър и половина. Младежи изчакваха на опашка да се настанят под чадър, за да си изпият кафето. 

За детските площадки все още няма разрешение за ползване, но в кварталните градинки дори и родителите му отпуснаха края. По-смелите пуснаха рожбите си на люлките с аргумент, че слънцето убива вируса и че няма как да откажат на децата, стояли почти два месеца вкъщи.

Най-малко 80 процента от пловдивчани изоставиха маските, но все пак ги слагат в големите супермаркети, където правилата са строги. Предимно възрастни продължават да се предпазват на обществените места.

На Гребната през уикенда се изсипа младо и старо и с удоволствие обикаляха край канала, сякаш досега са били затворници. Което не е далече от истината.

Снимки от Атанас Кънев

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

1111111

11.05.2020 | 08:04

Пълна простотия беше вчера,не само в парковете ,но и чакаха на опашка за влезнат в заведение.Никой не спазва дистанция,да гледа стрелки за посока на движение,разстояние от два метра.

Отговори
0 0

Димитър Атанасов

11.05.2020 | 00:52

Защо манипулирате читателите като публикувате стари снимки? Повечето снимки са от преди карантината.

Отговори
0 0

Хаос

10.05.2020 | 19:38

Защо невярва бъларина,че има вирус?Защото досеса е винаги лъган.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?