Следвайте ни

Жажда след локдауна: Заведенията в Пловдив пълни като на Нова година

Кръчмите усилено търсят персонал, десетки обяви се появиха в интернет

viber icon

Настоящият уикенд е първият, в който ресторантите отново посрещат своите клиенти и на закрито. Затова интересът към пловдивските кръчми е голям и почти всичко е резервирано. 

В една от популярните бирарии в града вчера беше невъзможно да се намерят свободни места. Интересното е, че резервациите са били направени още в понеделник. От персонала заявиха, че дори в неделя, който по традиция е "слаб" ден, има много мераклии, желаещи да посетят въпросното заведение. Оттам обаче правят важно уточнение, че големият наплив от клиенти не е за сметка на здравето. Служителите са категорични, че всички противоепидемични мерки са предприети и отстоянието между масите се спазва.  

Ресторантьори разказват, че действително в последните дни се наблюдава голям  интерес от страна на клиентите и това е нормално. "Хората са зажаднели да излязат навън с приятели, да изпият по някое питие. Наистина се надяваме, че повече локдауни няма да има, защото ние сме най-потърпевши", заяви управител на ресторант в центъра. Той смята, че лошото време в последните дни също е спомогнало хората да искат да посетят кръчмите. От заведенията уточняват още, че залите не са толкова пълни, защото капацитетът е редуциран до 50 процента: "Не е толкова трудно да се запълни половината салон, даже и по-малко", завършва служителят.   

Проверка на "Марица" установи, че през последните 7 дни в сайтовете за работа са се появили десетки обяви за служители в сферата на ресторантьорството. Хотелите и заведенията масово търсят да назначат сервитьори, готвачи и управители. Впечатление прави и атрактивното заплащане - кафене, което иска да назначи барман, предлага 1300 лева стартова заплата. 

Не липсват и обяви на работодатели, които вече набират персонал за черноморските ни курорти. Там предлаганите условия също са примамливи, като освен твърдо заплащане, служителите получават изхранване и квартира. 

 

Франк Воща

Франк Воща

Сътрудник

Франк Воща е завършил "Журналистика и Връзки с обществеността" в СУ "Св. Климент Охридски". Занимава се професионално с фотография от над 10 години. Работил е в БНТ и редица ПР агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Albe 11g

Albe 11g

17.04.2021 | 20:17

Areeeb 4algaa sf1 pagi nvia sfet go opevat ve4e nema doktor nap popa dr pesniii..,,

Отговори
0 4
Albe 11g

Albe 11g

17.04.2021 | 20:14

Do 3000 4ove os ta 74 5 6 starite i ve4e sa novi noadi6acii sfeeeeeettt maiiii vaaaiiiiiii oooooo yyyyy osraaa sfetaaaaaaaaaaa..,,

Отговори
1 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?