Следвайте ни

Жаби подлудиха жителите на Тракия

Изкопът на замразения строеж до кметството на предприемача Георги Чалъмов се превърна в блато

Строителен изкоп в центъра на ЖР "Тракия" се превърна в блато, от което в жегата се разнася ужасна воня. Развъдник на жаби, мухи и комари се намира на 30 метра от районното кметство. Мръсно е и мирише нетърпимо, но това е по-малкият проблем. Скоро може да стане голяма беля, защото децата от квартала играят около блатото, а в него се въдят всякакви гадини.  Жабите крякат по цяла нощ и не можем да мигнем, оплака се в редакцията  жена от съседния блок. 

Проверка на "Марица" показа, че блатото се е образувало зад кметството в терен, собственост на бизнесмена Георги Чалъмов. Изкопът е за основите на последната сграда от комплекс „Гербера“. Строежът на офисите обаче е прекратен, след като срокът на строителното разрешение изтече, а от Общината отказаха да го подновят. Освен това администрацията откри и редица нарушения в проекта. Георги Чалъмов бе планирал да свърже "Гербера" със сградата на кметството. След като от Общината са отказали да удължат срока на строителното разрешително, предприемачът е прекратил всякаква дейност на обекта. Изкопът пък се напълнил с вода по време на големите дъждове и сега е готов за рибарник. 

„Причината за образувалото се блато е излятата бетонна плоча, която е причинила наводнението. Не сме взели мерки досега, тъй като строежът на сградата е прекратен и се водят дела, а самото отводняване трябва да се случи по нареждане на собственика на комплекса. Тези дни ще водя разговори с Чалъмов, за да се премахне водата“, обясни пред репортер на „Марица“ кметът на район „Тракия“  Костадин Димитров.

Самият Чалъмов също обеща да реагира своевременно, за да не притеснява живеещите наблизо. „Не знаех за проблема, защото скоро не съм ходил на обекта. От Общината отказват да подновят строителното разрешително и сега сме в съда. Въпреки това ще намеря начин да отводня терена“, заяви Чалъмов. 

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?