Следвайте ни

Извиха се опашки: Взимат пенсиите с добавката от пощата

viber icon

В първия ден от раздаването на пенсиите с добавка от 50 лв. пред пловдивските пощи се извиха големи опашки. Възрастните започнаха да се редят още от рано сутринта. Въпреки че получаването им ще продължи още няколко дни, много от хората бързаха да вземат парите си още днес. Така опашките по обед вместо да намаляват се увеличаваха.

Пред пощенска станция в „Смирненски“ се бяха наредили над 30 пенсионери. Вътре се влиза по един заради противоепидемиологичните мерки. Отвън някои от чакащите носеха предпазна маска, но други не. Повечето се опитваха да спазват дистанция доколкото е възможно.

Оказва се, че въпреки че пенсиите могат да се получават и по банков път, повечето от възрастните предпочитат да ги взимат от пощата. 

Изплащането на пенсиите продължава до 20 ноември. Допълнителната сума от 50 лв. се изплаща на  всички пенсионери, независимо от размера на техните пари. За изплащането на добавките за ноември за всички възрастни българи, които са над 2 000 000, са отпуснати допълнителни 105 925 000 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2020 г. Изплащането на добавката от 50 лв. към пенсиите става за четвърти месец подред и е стъпка за подкрепа на пенсионерите, планирана в пакета със социално-икономически мерки на правителството в борбата срещу коронакризата.

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?