49

Изви се опашка в Пловдив: Картите за рейса по-скъпи от 1 януари

20-метрова опашка се изви пред бюрото за издаване на преференциални карти на ул. „Отец Пайсии“. По-нетърпеливи да се сдобият с документа за по-евтино пътуване бяха пенсионерите, отколкото учениците. В топлия ден хората търпеливо чакаха на опашката и дори спазваха дистанция помежду си, видя репортер на „Марица“.

Преференциалните карти за пътуване с градския транспорт обаче вече са по-скъпи с 3 лева, тъй като се възстановява цената от 16 лева, която беше намалена временно с решение на Министерски съвет до 31 декември 2023 г.

Тъй като решението на МС не е отменено, от 1 януари картите отново струват 16 лева на месец. 

Без промяна са цените на останалите превозни документи - билетчето остава 1 лев, а месечната карта за всички 29 автобусни линии ще е 50 лева.

В момента без пари, но срещу карта, все още пътуват само децата до 10-годишна възраст.

Снимки от Наташа Манева

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Че Гевара

Че Гевара

28.12.2023 | 15:47

Фирмите са на Герб взимайте колелета и оставете герберите гладни стига да крали Ами като гласувате за тях явно сте по прости и от Герберите

Отговори
3 4
Хо,хоо

Хо,хоо

28.12.2023 | 15:07

Ми да друснат и едно хорце ,както са се хванали за ръчичка на опашката и да им е весело!Пак ще си дадете парите на вятъра и пак няма да имате качествена услуга!

Отговори
7 1
Прост народ,слаба държава!

Прост народ,слаба държава!

28.12.2023 | 15:05

То рейсове няма те карти купуват!Спрете да им купувате картите и да им се возите в рейсовете и да видите как ще се оправят!Така само наливате пари в каца без дъно!И не е вярно ,че нямали полезен ход!Има и то е записано в договорите ,санкционирайте ги,заведете дела за милиони и ги обявете във фалит и другите ще знаят ,че с народа не трябва да се евават!

Отговори
7 2
Зик-зак

Зик-зак

28.12.2023 | 18:15

Прав си пич!Ама ,кой да го направи като всички са на яслата!Ми като спре мамбото Ото ги ручахме бабетата!Сега ще ви изкъпят пак в хладка вода и ще почнат бля,бля ,еко БУС ,пари няма ама устите като яма и така ще си мине мандата и нищо няма да се промени!

Отговори
3 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?