Следвайте ни

Изви се опашка пред Голямата базилика СНИМКИ

viber icon

Изви се голяма опашка от желаещи да видят Епископската базилика на Филипопол в неделния ден. Въпреки пека хората търпеливо чакат ред, за да влезнат. Докато някои се пазеха от слънцето с вестници, други си бяха сложили шапки или кърпи. 

Имайки предвид обаче, че големите жеги тепърва предстоят и огромния наплив за влизане, е хубаво да се помисли за монтирането на тента, която да пази сянка, коментират граждани на града. 

На опашката са се наредили, както пловдивчани, които дълго време чакаха пространството да отвори врати, така и гости на града от цялата страна. Голям е интересът на софиянци, които идват специално за да посетят изпъстрения с мозайки музей.

По данни на общината само за последната седмица на април Епископската базилика беше посетена от близо  1900 души, като над 100 от тях са избрали комбинирано посещение и на Малката базилика. 

Голямата базилика беше посетена и от посланици от различни краища на света, като събитието беше организирано от на Н. Пр. Херо Мустафа, посланик на САЩ в България.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?