1553
Следвайте ни

Извънредно! Пловдив отмени новогодишната заря

viber icon

Кметът на Пловдив Здравко Димитров отменя зарята в новогодишната нощ. По този начин градът под тепетата ще подкрепи инициативата на фондация "Четири лапи", към която се присъединяват някои от общините в страната, включително и Столична.

Здравко Димитров апелира гражданите да не използват или поне да ограничат използването на пиротехника и фойерверки в честванията на Нова година. Традиционно Община Пловдив е подготвила интересна празничната програма за хората, които искат да посрещнат нова година на открито. На голямата сцена на пл. "Стефан Стамболов" от 22 часа започват честванията за посрещането на 2022 година.

Само можем да поздравим кмета на Пловдив за решението! И да припомним, че гърмежите стресират не само животните, но малки деца и деца с аутизъм.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (58)

Ей туй ти е играта кмете.

Ей туй ти е играта кмете.

31.12.2021 | 17:15

Зикичос закривай целият град! Много мислене не се иска.И без туй е на цели 8000 хиляди години.

Отговори
3 0
Степенуване

Степенуване

31.12.2021 | 13:45

Прост, по-прост, най-прост, Зико!

Отговори
4 0
Той

Той

31.12.2021 | 12:10

Чета коментарите по-долу....явно успяват да настроят хората едни срещу други. Домашните питомци нямат нищо общо със забраната на зарята. Това е само повод и използваха "Четири лапи" да им вдигне топката. Масово в Европа забраниха зарята на Нова година, с дово - Ковид. В БГ няма голяма заболеваемост и използваха повода за домашните любимци. Всъщност грозната идея е хората да бъдат мачкани психически, да нямат социални контакти, така се управляват по-лесно.

Отговори
5 0
НЕ МУ Е ЛЕКО НА ЛАПАЧУ ЗИКУ .НЕ Е ЛЕСНО И ДА СИ С ПЛИТЪК УМ ..

НЕ МУ Е ЛЕКО НА ЛАПАЧУ ЗИКУ .НЕ Е ЛЕСНО И ДА СИ С ПЛИТЪК УМ ..

31.12.2021 | 09:19

СЛЕД НЯКОЙ ДЕН ,НА ЙОРДАНОВ ДЕН, ДЯДО ТИ НИКИ РОЛЕКСА ,КАТО УДАРИ КАМБАНИТЕ НА ВСИЧКИ ЦЪРКВИ ,ЩЕ ИЗДАДЕШ ЗАБРАНА КАМБАНИТЕ ДА НЕ БИЯТ ЛИ? СТИСКА ЛИ ТИ ?! ИЛИ ОТ КАМБАНИТЕ КУЧЕНЦАТА И КОТЕНЦАТА НЕ СЕ СТРЕСИРАТ ЛИ ? АМИ ЗАБРАНИ И НА ХОДЖАТА ДА ГРАЧИ ПО 5 ПЪТИ НА ДЕН ОТ ДЖУМАЯ ДЖАМИЯ. ПОНЕ ЕДНО ДОБРО ДА СВЪРШИШ В МАНДАТА СИ. ЧЕ ТО ДРУГО НЯМА. ЗИКО ВЗЕМИ СЕ ХВЪРЛИ ОТ МОСТА НА МАРИЦА БЕ ШАМАНДУРО НЕАДЕКВАТНА!

Отговори
9 0
комунист

комунист

31.12.2021 | 09:17

Удоволствието на хората и радостта на децата нямат значение важното е и едно улично псе да не е стресирано.Това е по-страшно и от джендър.Там поне знаеш ,че са педераси лезбийки и хермафродити а тука не знаеш, кой е глупака.Който може да хваща ракетата за друга планета.Тук човешкия род ще бъде затрит.

Отговори
7 1
Реалист

Реалист

31.12.2021 | 08:02

Мастията сега се е надупил на новите . То не бяха надупвания на Рада Дълбоката(Радан Кънев) ,на Мигленчето Кунева ,на Тиквун......Тия чалъми от дружката си Здрава Измамата ги усвои.Ама нещо Киро ,Асен и Рашков не го ебават. Страх го е да не му разровят далаверите.И той ,като Тотев, е тръгнал олигарх да става.Ама то и да крадеш ,малко акъл се иска.

Отговори
6 0
Така е,като ни назначават кметове!

Така е,като ни назначават кметове!

31.12.2021 | 07:33

Вчера малоумнико говореше съвсем друго. Ти разрешение за промяна на мнението си в рамките на 24 часа от маминия , баце и мутрополита взе ли???? А -а-а , бил си взел??!! Кой всъщност управлява Пловдив?!?

Отговори
6 0
В ДИВИЯ

В ДИВИЯ

30.12.2021 | 23:22

Всички бомбички и ракети си ги наврете В ДИВИЯ.Ако няма заря,сигурно ще си останем завинаги в 2021 год.Дейба и малоумниците ви.Толкова сте прости и ограничени,че няма на къде.Сигурно баба ви и дядо ви на нова година са гърмели цял живот пиратки и бомбички.Дейба и неандерталците ви.

Отговори
6 10
Sorina Jeffery

Sorina Jeffery

30.12.2021 | 21:12

You can apply for a loan anywhere and anytime in your convenient location using your phone or laptop. Fast cash offer for you today at just 2% interest rate, both long and short term cash of all amounts and currencies, no collateral required. Apply now for your instant approval and transfer approval process takes just 4 hours. contact us now (Whats App) number: +919394133968 [email protected] Mr Sorina Jeffery

Отговори
0 3
Кристиян Шкварек

Кристиян Шкварек

30.12.2021 | 20:56

Като малък имахме много кучета. Не знам за по-голямо мъчение за едно животно от това да го набуташ в кутийка в града и принудиш да живее живота на каторжник, който дори не може да се изпикае без стражата да го изведе. Животни, произхождащи от вълка, опитомени за това да ни помагат в скотовъдството, да бранят лагерите, нивите и стадата ни, да ловуват с нас... принизени до затворници в панелки, атрофиращи по цял ден между 4 стени. Нещо, родено да живее в природата, го докарваш в гора от цимент, асфалт и стомана, където да живурка мизерно като заточен в колония на Марс престъпник. Това е истинският тормоз над животните, на който вие, стопаните им, сте решили да ги подложите за собствено егоистично удоволствие. След което лицемерно пищите колко стрес им докарвал градския живот, сред който е и новогодишната заря. Вие решавате да ги докарвате в градовете, да ги мъчите с градския живот, после обаче градът ви е виновен Не, не градът трябва да се съобразява с това, че сте избрали да мъчите животно в гарсониерата си в Младост. Не хората трябва да пазят тихо на вашия любимец, затъпяващ и разлагащ се по 22 часа на ден на дивана, за да ви е хубаво на вас. Ако искате животни - гледайте ги на село, на широки полета и гори, на свобода и спокойствие. Като решавате да ги докарвате в града, за да живеят мъчителен и неестествен живот между 4 стени, поне имайте срама да не поставяте на другите условия. Аз съм един от тези грешници, намерил в гората преди 4 години кученце и довел го в града. Знам, че го мъча с живота му в апартамент и че това е мой грях, който не смятам да изнасям върху останалите, карайки ги да адаптират човешката среда към моите прищевки да имам домашен любимец. Градът е средата за хора. В него е шумно, в него има аху-иху и така трябва да бъде, още повече в условията на все по-затворен начин на живот и все по-атомизирано общество. Кучетата са за провинцията, за дивото. Тези, които сме избрали да ги мъчим с живот в човешката среда, нямаме право да държим сметка на другите да се съобразяват с и без това лошото ни, егоистично решение.

Отговори
13 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?