Следвайте ни

ИЗВЪНРЕДНО! Опасен пожар в „Тракия“, доброволци гасят пламъците СНИМКИ/ВИДЕО

Огънят е в близост до склад с масла и блок 258А

viber icon

Голям пожар гори в пловдивския жилищен квартал Тракия, а димът се стеле из целия район. Подпалило се е разширението на парк Лаута, което достига до блок 258 А. Пожарът е избухнал около 14 часа.

 В близост до огъня има сграда, в която са складирани масла. Десетки граждани, в опит да спасят засадените фиданки, се включиха доброволно да помагат на огнеборците и гасят пламъците с лопати, клони и копър. Други пък бяха притеснени огънят да не се прехвърли в склада. В потушаването на пожара се включи и екипът на "Марица". 

В контраст с будните граждани имаше и такива, които бяха седнали на пейките в парка и гледаха как тревата около тях изгаря. 

Живеещи в района предполагат, че огнената стихия е тръгнала от дървени стърготини, хвърлени в тревите. За разрастването на пожара спомагат и сухите треви, изхвърлените опаковки от кроасани и вафли и стара гума. 

Снимки: Атанас Кънев

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?