71

Извънредно! Древна могила спира ремонта на Брезовско

Древна могила  спира за няколко дни реконструкцията на Брезовско шосе, която се изпълнява от ПИМК по проекта за воден цикъл.

Могилата се намира встрани от булеварда около хотела, а ремонтът се извършва от кръстовището с ул. "Полет" в посока към търговиите. "За да се продължи работата, на обекта трябва да присъстват археолози. Това е задължително правило, което се спазва при изкопните работи, ако в близост се намира археологическа ценност", обясни за "Марица" Никола Андреев, който контролира изпълнението на проекта. 

Участъкът е около 20 метра. От община Пловдив уверяват, че по най-бързия начин ще се разберат с Археологическия музей, за да изпратят свой специалист на Брезовско шосе, докато се извършват строителните работи в рисковата отсечка. 

"Засега на булеварда не са намерени археологически находки, но  трябва да внимаваме, защото се предполага, че може би ги има и в  тази зона", каза кметът Здравко Димитров.

Строителите изпълняват в този участък на Брезовско шосе много сложни подземни комуникации. "Изкопът е 8 метра дълбочина, изграждат се подпорни стени и се работи при тежки условия", напомни Никола Андреев. Колекторът е със сечение 2,50 метра.

Част от Брезовско шосе е затворена, но има обходен път. Във фирмата се надяват час по-скоро да изпратят археолог, за да продължат работата, защото проектът "Брезовско шосе - Дунав" трябва да бъде завършен до края на 2023 г. 

 Мария Вики, която има офис на ул. Брезовско шосе 194, алармира "Марица",  че въпросният обходен път е в лошо състояние, постоянно стават задръствания, а ремонтът върви много бавно. "Няма яснота изобщо как ще се случват затварянията на пътя и как ще стигаме до офиса. И не само ние, ами и всички, които се намират в района", притеснява се наша читателка.

Снимки от Наташа Манева

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Колко месеца и години още

Колко месеца и години още

01.06.2022 | 17:20

Колко месеца и години още ще е затворен този път. Знаете ли, че в Лондон преди 10-на години подмениха цялата ВиК мрежа на хиляди км в града за 2 години само. Като никъде не се е затваряла изцяло улица, а само едното платно. За седмица се подменяха тръбите на участък от 50-100м. като се работеше както трябва разбираш ли, не като наште ман`гали. Копаеше се точно където е старата тръба и по педя отстрани. Подменя се, слагат се баластра, след това пенобетон, който стяга бързо и след това асфалт и хоп за няколко дни улицата е готова и движенето си е нормално по нея. Не като тука да затворят участък 50м. и да не могат половин година да го отворят! Сега и могила имало и археолозите ще проучват още няколко месеца. Е тва му се вика българска работа! Отивам ония ден и на кръговото на Брезовско шосе никакви табели, че пътят е затворен. По-надолу минаваш светофара на Кауфланд, също няма табели, стигаш светофара на Илиянци и чак тогава се появава табела. Абе строителчета от ПИМК или които сте там, не може ли да сложите табела още на кръговото бре, та да не въртят хората напразно и да се чудят от къде да минават после?

Отговори
0 0
Новото заглавие

Новото заглавие

01.06.2022 | 14:41

Голям на ръст но дребен на акъл и много крадлив, бай Ганю, спира развитието на гр. Пловдив!

Отговори
9 1
...

...

01.06.2022 | 14:12

ПИМК нямат желание да работят на стадион Ботев, на Брезовско шосе им е изкочила изневиделица могила, разни министри им искат да вземат да плащат за пътищата, които ползват ... бетонът им свършил, желязото също, според кмета ... ужас и безизходица.

Отговори
11 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?