71

Извънредна сесия за „Пълдин Туринвест” свикват днес на пожар

Общинският съвет спешно се събира днес да решава какво да прави с акциите в  „Пълдин Туринвест” . Извънредната сесия е насрочена в 14,30 часа и  е поискана от най-голямата група на ГЕРБ. Според запознати лично Бойко Борисов е разпоредил съветниците  да си коригират решението, взето заедно с Автентична лява БСП в подкрепа на увеличението на капитала на дружеството чрез непарична вноска на акциите на община Варна, които се равняват на 16 314 400 лева.  Борисов настоявал да не се дава съгласие на акционерите за вдигането на капитала заради повишено обществено недоволство.

Междувременно вчера съдът спря  решението на Общото събрание на акционерите на „Пълдин Туринвест” , взето на 9 януари. С него  община Варна става съдружник, а капиталът на дружеството се вдига на 194 299 299 лева. В същия ден кметът Здравко Димитров внесе жалба срещу същото решение и поиска да се спре вписването на акциите на Варна в Търговския регистър с мотив, че по този начин се намалява делът на община Пловдив.

Дневен ред, предложен от ГЕРБ, е с обща формулировка - обсъждане на казуса с Международен панаир - Пловдив и вземане на съответните решения.

Съветниците от Демократична България твърдят, че с участието на община Варна в "Пълдин туринвест" делът на бизнесмена Георги Гергов в Панаира ще се увеличи на 79 %. Акциите са прехвърлени безвъзмездно от държавата  - 29% от капитала на "Международен панаир Пловдив" - на община Варна с решение на Министерския съвет през 2016 г. в замяна на тъй наречената "дупка" в морския град.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Теодора

Теодора

18.01.2023 | 14:11

89та се срамувахме че един селски хитрец ни е управлявал три десетилетия, идните поколения на най-бохемския град ще се срамуват че подобни екземпляри са се разпореждали със съдбините ни. Да спрем с експериментите. Пловдив на талантливите умните и смелите. Още през октомври.

Отговори
2 0
Св Атанасий

Св Атанасий

18.01.2023 | 13:08

Кой евал, евал, кака се ожени! Хората разбраха, че сте пълни помиари! Разбрахте, че съда е отменил вписването и айде посфактум и ние да се наредим до праведните! Ама хората не се глупави и всичко разбраха!

Отговори
5 0
Чико

Чико

18.01.2023 | 11:36

Гласове, кеш и кюлчета трябват! Гласове от лесните за манипулирани и бързозабравящи роби в изборите. Кюлчета за мен, шефа и Сокола. Кеш за Ролсове, хотели и пътищари.

Отговори
29 0
Пародия

Пародия

18.01.2023 | 11:31

Банкята подари Панаира на Герги и сега, в отчаян опит да спечелят някой глас на изборите, правят подобни циркове. Банкята, Чико и клоуните им за толкова ли м.алоумни взимат Пловдивчани?! Банкята налива десетки милиони на Герги в ОМГ - Организирана Масонска Група.

Отговори
24 1
Боко тиквата

Боко тиквата

18.01.2023 | 11:25

Голям цирк направих. Сега ще го потвърдим от съда иначе ще трябва да връщам пари на гергата, а аз само мога да прибирам.

Отговори
48 1
Алчност ненаситна

Алчност ненаситна

18.01.2023 | 11:18

Два пъти ГЕПИРУГИТЕ я провалят , сега я искат.Гергелан не им даде достатъчно да лапат

Отговори
50 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?