Следвайте ни

Изтребители щурмуваха небето над Пловдив

viber icon

Силен тътен от прелитащи самолети разтресе Пловдив. Причината са демонстрации на Военновъздушните сили (ВВС) по случай 107-ата годишнина от тяхното създаване (16 октомври) и Деня на военните парашутисти и празник на 68-а бригада "Специални сили“ (18 октомври). 

На тях присъстваха министърът на отбраната, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, началникът на гарнизон Пловдив и командир на Силите за специални операции (ССО) бригаден генерал Явор Матеев, командирът на Националната гвардейска част (НГЧ) полковник Кънчо Иванов, Здравко Димитров и други.

По същото време над площад "Централен“ се проведе динамичен показ на военнослужещи от ВВС от авиобазите в Крумово и Граф Игнатиево. Показът включва изпълнения на различни видове задачи, сред които: разузнаване и атака по земна цел, мисия по търсене и спасяване, симулиране на въздушна цел, мисия Air Policing и др. В него ще участват хеликоптери Ми-24 и Кугър, самолети L-39 ZA, C-27J, МиГ-29, Ан-2. 

От 18.30 ч във Военния клуб в Пловдив започва традиционният концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на ВВС. Концертите на "Бъди войник“ са своеобразен жест към граждани и гости за дългогодишната подкрепа, взаимното уважение и неразривната връзка между армията и обществото. В концертите на "Бъди войник“ звучат обичани бойни маршове, патриотични и модерни музикални произведения на изявени български изпълнители от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили. Към тях ще се присъединят и местните групи Клуб по спортни танци "Парадайз Данс“, танцова формация "Етноритъм“ и модерен балет "Електра“.

Преди началото на кампанията "Бъди войник“, от 15.30 ч в присъствието на военнослужещи и цивилни служители от гарнизон Пловдив бе отслужен благодарствен молебен.

В същото време в редакцията на в. "Марица" се обади пловдивчанин, за да сподели, че заради силния тътен от нископрелитащите самолети в Мараша кокошките вече не снасят.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?