Следвайте ни

Собственикът на газстанцията от "Царевец": Побъркаха ме заради малък теч при профилактика СНИМКИ

viber icon

Побъркаха ме заради малък теч при профилактика. Това заяви пред "Марица" собственикът на газстанцията Lusy на ул. „Царевец“ в пловдивския квартал „Смирненски“, която е отцепена от полиция.

Според жители от съседните сгради от два дни мирише страшно на газ. Паникьосаните хора са подали снощи сигнал и тази сутрин са пристигнали полиция и пожарна. В момента екип огнеборци продължава да е на газстанцията. Полицейски патрул е отцепил района и спира преминаващите в близост.

Собственикът на газстанцията е изключително ядосан от случващото се и най-вече, че работата е преустановена до изясняване на ситуацията. Пред репортер на „Марица“ той обясни, че нищо страшно не се е случило, а просто е имало изтичане на малко газ при профилактични дейности. „Газстанцията не може да функционира нормално. Няма нищо грандиозно, нито сензационно“, коментира той и се разгневи на струпалите се наблюдатели.

На отсрещния тротоар са се насъбрали случайни минувачи и живеещи на ул. „Царевец“, за да следят процеса по обезопасяване на станцията. Един от тях, Петър, коментира, че от снощи в района се носи силна миризма на газ.

Други изразиха притеснения, че никой не контролира дали газстанциите работят безопасно, особено когато се намират в близост до къщи, магазини и т.н. „Тръпка е да се живее срещу газстанция“, пък шеговито заяви 27-годишния Ясен, който се е нанесъл на ул. „Царевец“ преди 2 години.  

"Не за първи път се случват подобни инциденти точно тук", споделиха двама пенсионери, седнали да си отпочинат отсреща.  

Продавачите от магазините, които се намират в съседство на станцията казаха, че не са притеснени. „Когато отворихме сутринта, не сме усетили миризма на газ. Разбрахме, че нещо се е случило от присъствието на пожарна, но няма от какво да се страхуваме“.

От цветарските магазинчета на ул. „Царевец“ също коментираха, че са спокойни и че не разбират защо има паника в живеещите наоколо. „Много шум за нищо“, лаконично отсякоха те.

Към момента не се допускат автомобили на газстанцията. Очаква се до час тя да заработи нормално с клиенти. Движението по ул. "Царевец" се извършва нормално.

Полицията не пропуска пешеходци по тротоара от страната на общежитията на Медицинския университет.

Изтичането е от два дена. На място има полицейски патрул и пожарна, а по улиците се усеща лека миризма на LPG.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?