49

Израелци се включиха в кампанията "Пловдив - град на доброто" ВИДЕО

Организаторите предизвикаха Казанлък да поеме щафетата и да открие своите добротворци

И израелски туристи се включиха тази година в номинациите за добрите хора. А организаторите предизвикаха момче от Казанлък да пренесе акцията от Пловдив в своя роден град и там също да потърсят местните герои на добротворчеството.

За 11. поредна година кампанията "Пловдив - град на доброто" на Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника, Община Пловдив и Асоциацията на хората с редки болести набира номинации.  Ученици разпънаха днес шатра на стълбите до паметника на Мильо и дадоха възможност на всеки минувач да предложи за отличието най-добрия човек, когото познава, или просто да вземе сертификат с неговото име и да го зарадва неочаквано.

Лекари, учители и баби получиха най-голямо признание в днешната акция. За няколко часа в тетрадката вписаха имена и истории над 50 пловдивчани. Група изралески туристи не се сдържа и също се включи в кампанията, като ще отнесе грамоти за добро в родината си.

Всяка година предложенията стават все повече, каза учителката от ПГХТТ Евдокия Колева. Това е целта - да предизвикаме повече хора да се огледат, да забележат доброто и да застанат зад него, добави тя.

Събирането на номинации продължава онлайн на сайта на инициативата до 31 май в 4 категории: образователна дейност, социална дейност, градско развитие, добротворчество.

Церемонията за награждаване на призьорите ще бъде на 9 юни.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Майна

Майна

16.05.2022 | 21:06

Пловдив ще бъде новия Нюрнберг за еврейските чи-фути ! Мръсни еврейски врагове на бялата европейска раса

Отговори
2 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?