Следвайте ни

Изпратихме над 6000 писма до Дядо Коледа, пловдивчанче поиска е-игри 

viber icon

Над 6000 писма до Дядо Коледа изпратиха деца от цялата страна по българските пощи.  Тази година джуджетата на белобрадия старец ще прочетат в пъти по-малко писма от обикновено, вероятно заради пандемията, отчитат от „Български пощи“.

И макар традиционно в посланията си малчуганите да искат материални неща, през настоящата година се наблюдавал ръст на по-духовните. Почти във всяко писмо хлапетата пожелавали здраве за себе си, семейството и приятелите. До пощенския клон, за да не забрави Дядо Коледа за него, отиде и 10-годишният Ясен, заедно с дядо си. Той си пожела под елхата да получи електронни игри. Хлапето обожава да играе всякакви игри. 

 Заради ограничителните мерки в конкурса са се включили повече деца от София. През предходните години деца и учители от по-малките населени места ходеха организирано до пощенските станции, за да изпратят желанията си с подаръци. 

Всеки, който е пратил писъмце с марка от 65 ст. и е написал на плика адреса си, ще получи обратно писмо, подписано лично от Дядо Коледа. То вече е подготвено и пратено да се печата във филателията.  Най-оригиналните и красиви писма ще получат и подаръци от белобрадия старец.

Снимки: Атанас Кънев

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?