Следвайте ни

Изпратиха водоноски от Пловдив след огненото бедствие в Старосел ВИДЕО

viber icon

Водоноски, предназначена за миенето на улиците в Пловдив, са били пренасочени към Старосел. Пет огромни камиона с вода са останали на пост близо до крайните къщи и боровата гора, откъдето пожарът тръгна и захапа 6 къщи в селото. Причината е проблемът с водата в селото, разказаха жители на селото. 

Няма пострадали хора при гасенето на пожара, който избухна вчера от сухи треви и храсти, след това се прехвърли в борова гора, а после обхвана и къщите в селото. 

Тази нощ хората, останали без покрив, са били настанени при роднини, въпреки че е имало възможност за настаняването им в Дома за възрастни хора. Пожарът в селото бе овладян вчера вечерта, обясни кметицата на Община Хисаря Пенка Ганева.  

Вчера жители на селото се оплакаха, че в част от селото не е имало вода и това не им е дало шанс да се опитат да преградят пътя на първите пламъци, които забелязали да захапват къщите и дворовете в селото. Хората от Старосел разказаха също, че пожарните коли пристигнали много бързо, но някои от тях били празни. Това се случило, тъй като били спешно пренасочени от друг пожар към Старосел.

Днес ще бъде обявено частично бедствено положение.  

Очаквайте подробности!

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Браво!

Браво!

05.08.2021 | 09:25

Ми браво голяма помощ сте оказали с цели 76тона вода! Така се помага на изпадналите във беда! Как ви се откъсна от сърцето тази помощ!

Отговори
0 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?