71

Изненадващ обрат на сесията: Скандал за шефския пост във Втора градска болница

Изненадващ обрат стана на сесията на Общинския съвет по време на дебата за длъжността на управител на МБАЛ “Св. Пантелеймон” / Втора градска болница/. 

Зам- кметът Анести Тимчев предложи на поста да се назначи досегашният управител д-р Константин  Сапунджиев, който спечели конкурса в общината като единственият кандидат.

Предложението обаче събра само 22 гласа и не мина, защото са необходими 26.

Ударът дойде от Йордан Илиев, шеф на групата на ГЕРБ.

Изненадващо той поиска д- р Сапунджиев да бъде освободен, а за временен  шеф до нов конкурс да се назначи д- р Красимир Вальов. 

И това предложение не мина. Д- р Вальов беше управител на Онкодиспансера в мандата на кмет Иван Тотев. Тогава след скандал и обвинението за завишената почти с половин милион лева цена на компютърен томограф, договорен от д-р Вальов, Общинският съвет го освободи от длъжността, въпреки подкрепата  на Тотев.

По- късно д-р Вальов беше осъден за щети, но след това оправдан от съда и започна да работи като лекар в общинската поликлиника в УМБАЛ "Пловдив".

Йордан Илиев обясни ненадейното си предложение с това, че не е добре да има един кон в състезанието. На следващия конкурс могат да се явят повече кандидати, предположи той.

”Ние да не сме на кушия”, сряза го Николай Радев, шеф на групата “Автентична лява БСП”.

Анести Тимчев се опита да защити д- р Сапунджиев, като изтъкна добрите резултати на болницата.

На същото мнение бяха д-р Атанас Баташки от левицата, Таня Георгиева и Ангел Молев от ЗС “Александър Стамболийски”.   Таня Георгиева беше изумена  от предложението на Илиев.

Заедно с Йордан Илиев против д-р Сапунджиев гласуваха и част от съветниците от ГЕРБ. "Не мога да разбера каква е причината", каза след сесията за "Марица" председателят на местния парламент Александър Държиков.

Със същия мотив - един кандидат на конкурса - не се прие и предложението на Анести Тимчев  за назначаване на д- р Николай Забунов  за шеф на общинската поликлиника в УМБАЛ “Пловдив”.

Според Йордан Илиев за двете здравни заведения трябва да се обявят  конкурси.

Анести Тимчев обаче заяви за "Марица", че на следващата сесия на 2 август отново ще предложи двамата кандидати, защото са спечелили конкурс.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Край

Край

21.07.2022 | 12:03

Тоя Вальов що не е в затвора за корупция и злоупотреба със служебен пост?Докога ще ги дондуркаме протежетата на Тотьо и ще им се разминава?

Отговори
6 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?