Следвайте ни

Изненада: Няма трасе за новия водопровод, обещан на Брестовица

От Община „Родопи“ питат хората, ще позволят ли тръбите да минат през лозята им, кметът на селото Любен Радев пусна отпуск за деня на обсъждането

viber icon

Новият довеждащ водопровод, който областният управител Дани Каназирева и шефът на ВиК-Пловдив Спартак Николов обещаха на хората в Брестовица, може и да не се случи в предвидения срок, защото съществуват сериозни проблеми с трасето.

Според Канаризева и Николов за прекарването на тръбите и изграждането на нови сондажни кладенци са осигурени средства от държавния „Български ВиК холдинг“.  Строителството се налага, защото повече от година във водата на селото се отчита повишено съдържание на манган.

Заради проблема завчера кметът на Община „Родопи“ Павел  Михаайлов обяви бедствено положение.  Той настоява, че от ВиК и останалите отговорни институции не са изпълнили ангажиментите, които са поели по време на разширената среща на 26 ноември 2020 г. Тогава бе решено, че експертите ще изготвят доклад за проблема и ще предложат решение за ново водохващане. Завчера Дани Каназирева и Спартак Николов обявиха, че то вече е намерено, а за реализацията му е осигурено финансиране. Двамата обаче отказаха да кажат къде ще са нови сондажи и колко пари ще са нужни за строителството. Уточниха само, че ВиК ще изгражда съоръженията.

От администрацията на „Родопи“ обаче настояват, че все още не им е представен проект, който трябва да се съгласува в общинските служби. Кметът Павел Михайлов заяви, че от общинския бюджет са осигурени 85 000 лв. за проектиране на съоръженията, а самият той също е получил уверения, че от правителството ще бъдат осигурени средства за изграждането им.

Според експертите в „Роподи“ обаче съществува сериозен проблем с трасето. Сегашният водопровод е правен преди много години и минава през лозята край селото, които по онова време са били собственост на ТКЗС-то. При строителството не е осигурена задължителната сервитутна зона. Сега терените са частни, което усложнява ситуацията.

Кметът на „Родопи“  настоява още в петък да се проведе събрание, на което хората да кажат дали ще дадат съгласие през лозята им да се копае за новия водопровод. Ако не се стигне до споразумение, ще трябва да се изготвя нов парцеларен план, а това ще отнеме минимум 6 месеца и ще забави значително строителството.

По този повод Михайлов организира среща с хората от селото, която ще се проведе на 26 февруари 2021 г. от 17:30 часа в киносалона на Читалище "Съзнание-1873" в Брестовица. На нея обаче няма да присъства кметът на селото Любен Радев, който изненадващо си е пуснал отпуск до 1 март.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (23)

Евгени Минчев

Евгени Минчев

25.02.2021 | 13:17

Хвърчат хилядарки по мисирки и пиарки, за да поддържат лъскав имидж на адвоката на Шишков.

Отговори
1 1
Няма  бронз!

Няма бронз!

25.02.2021 | 09:19

Това бе коронния номер на стугарите-няма бронз.

Отговори
1 1
Съветник

Съветник

25.02.2021 | 09:19

Михайлов ще подмине и Шишков!!!!

Отговори
2 1
Иван

Иван

25.02.2021 | 08:37

В цялата кочина къде е инж. Росица Влахова ?

Отговори
2 1
Родопчанин

Родопчанин

25.02.2021 | 08:05

Безственото положение са целият екип управляващ Родопи. Зам. кмет от ДПС-Таир. Зам.кмет от ВМРО- Инчев. Десислава Йорданова с фалшивата диплома – цяла България ни разбра.

Отговори
4 1
Лъчо

Лъчо

25.02.2021 | 07:33

Как какво е свършил кмета Михайлов? Колко пъти идва в Брестовица за снимки? Снимки и трапези са му силата!

Отговори
3 1
КОЙ

КОЙ

25.02.2021 | 07:45

https://bnr.bg/plovdiv/post/101227668/zapochna-stroejat-na-nov-zavod-krai-selo-kadievo

Отговори
2 1
Реалист

Реалист

24.02.2021 | 23:57

Лельо Дано.Спри си троловете.Колкото и да пищят кмета той е склада над теб.А ти за пореден път доказа ,че си кухата лека.

Отговори
3 1
Петя

Петя

24.02.2021 | 22:42

Ех този г-н Михайлов, 1 година не си мръдна пръста, сега като му взеха сладките парички за проектиране позеленя. Ама как няма. Как ще се снима до новите тръби като с нищо не е допринесъл. До вчера беше готов веднага да проектира, пък днес се сети да пита хората, че тръбите щяли да минават през лозята. Да не дава Господ да проектурат партийните му назначения в община Родопи, че цялата област знае колко са некадърни и цяла България видя фалшивите дипломи.

Отговори
8 6
Петя

Петя

24.02.2021 | 22:37

Г-н Михайлов освен да се снима напред назад нищо съществено не е сеършил. Какво направи Община “Родопи” за тази една година, освен да се снима с дарена от частни фирми вода. По какъв начин помогна на хората, освен да се усмихва за снимките??? И сега понеже, всички знаем какви некадърници са му партийните назначения на г-н Михайлов, от Областна администрация и ВиК взеха нещата в свой ръце почна да надига врява. Ами как няма. Как ще се снима до новите тръби, ако нищо не е зависило от него???? Ако с купените дипломи на служителите ако тръгне водопровод да прави, горките хора от Брестовица, ще пият чиста вода ама друг път. До вчера беше готов да почва проектиранвто, сега изведнъж се сети, че тръбата ще минава през лозята, може би в неговия проект ще е въздушна.

Отговори
7 6
конте

конте

24.02.2021 | 22:34

Ами само ще кажа Хубаво че е Данито. Такава била онакавабила, ама бачка яко.

Отговори
3 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?