49

Измиха с шампоан паметника на Съединението

По традиция в навечерието на 6 септември екипи на „Чистота“ измиха паметника на Съединението на едноименния площад, където ще се състои официалното честване по случай  137-ата годишнина от Съединението на България.

„Използвахме 2 литра концентриран шампоан, литър ароматизатор с ухание на люляк и около 2 тона вода“, каза директорът Димитър Георгиев.

С нова боя са освежени стълбовете за осветление, а от „Организация и контрол на транспорта“ провериха дали всички лампи работят. 

С голям екип в подготовката за празника се включва „Градини и паркове“. Пейките на площада са пребоядисани, а разположените около автобусната спирка отпред – ремонтирани. 

„Подкастряме храстите и дърветата, премахваме опасни изсъхнали клони. Засадили сме красиви цветя“, допълни директорът на предприятието Веселин Козарев.

Димитър Георгиев напомни, че по входно-изходните артерии и други знакови места в града са монтирани над 400 нови национални и общински знамена, обновени са и големите трибагреници върху 15-метровите пилони.

Подготовката за празника ще продължи чак до 6 септември. Тогава рано сутринта ще бъде измито трасето, по което ще премине Международният мемориален маратон „Съединение“. Цялата техника на „Чистота“ ще работи в почивния ден. „Градини и паркове“ също ще има дежурни екипи.

За да се предотвратят вандалски прояви, служители на „Общинска охрана“ вече дежурят  денонощно. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

02.09.2022 | 19:06

ПОХВАЛНО

Отговори
3 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?