Следвайте ни

Измамници събират дарения за Старческия дом в Пловдив

viber icon

Изобретателни измамници използват епидемията, за да събират пари директно от домовете на пловдивчани под предлог, че ще ги използват за закупуване на маски и ръкавици за Дома за стари хора „Св. Василий Велики“ – Пловдив.

Около 30-годишен мъж и 40-годишна жена звънят от врата на врата в район „Северен“ и събират дарения от името на дома. Не е ясно колко души са успели да излъжат и каква сума са събрали до момента.

Нина Христова, Снимка от Наташа Манева

„Това са хора, които не са натоварени по никакъв начин с такава задача. Не сме търсили помощта на фондация или когото и да било, за да закупува предпазни маски. Миналата година също имаше подобен случай – младеж и девойка събираха за нашия дом. Даже от Първо районно ги задържаха, но не могат да бъдат осъдени, защото стойността на измамата е ниска“, каза директорът на Дома за стари хора „Св. Василий Велики“ Нина Христова и призова хората да не дават пари на вятъра.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Трафик

Трафик

28.01.2021 | 19:23

Да напишете до колко мога да мамя и без това съм без работа, що да не заработва?!?!

Отговори
0 2
Трафик

Трафик

28.01.2021 | 19:21

Само преди седмица обикаля ха в северен и сърбаха бири на корем... Бяха тримаедна по възрастна и мъж и жена по млади.... Какво значи малка стойност на деянието.....?????!!!!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?