3906

Излезе наръчник "Бъди активен в Пловдив" с SOS номера

Излезе първият в Пловдив наръчник на активния гражданин. Миниатюрното, но ценно издание „Бъди активен в Пловдив“ дебютира на Фестивала „Академия за родители“ на 20 май на Младежкия хълм, Plovdiv Stage Park.

Сдружение „Безопасни детски площадки“ събра контакти и телефони, на които пловдивдивчани могат да подават сигнали при различни нередности - на площадката за игра, вандализъм, домашно насилие, онлайн тормоз. Наръчникът популяризира публични канали за връзка с институции и организации в града – общината и районните администрации, Държавна агенция за закрила на детето и др.

Това е първият подобен проект, който включва възможностите за гражданска активност в Пловдив. Сдружението има опит с подобни наръчници в София.

Мини указателят в джобен формат ще направи своя дебют на хартия на Фестивала „Академия за родители" на 20 май, който ще се състои на Младежкия хълм в Пловдив, Plovdiv Stage Park. Справочникът ще е наличен и на сайта на сдружението, както и в профилите му в социалните медии.

„С този проект целим да подпомогнем пловдивчани, които споделят отговорността за безопасността на децата, както и за състоянието на публичната среда. Надяваме се, че всеки, който търси начин за стигне до отговорните институции, или има нужда от помощ при инцидент, жертва е на насилие, ще се възползва от ресурса“, коментира Мая Цанева, председател на организацията.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?