Следвайте ни

Излъскаха междублокови пространства в "Северен" СНИМКИ

viber icon

Съвместна акция на доброволци, служители от администрацията на „Северен“ и представители на ОП „Градини и паркове“ по почистване на междублоковите пространства се проведе на бул. „България“ №88 и №92 и зад блоковете на ул. „Галилей“ №2, 4, 6, 8, 10.

Инициативата „Да изчистим междублоковите пространства ЗАЕДНО!“ е по идея на Тина Димитрова и група граждани, живеещи в близост. Дамата е заимствала добрата практика от Италия.

„Живях и работих 10 години в град Римини. Там всички хора почистват пред жилищата си, а общината се грижи за поддържането на улиците.Искам добрият пример от Италия да го пренесем в нашия прекрасен град-Пловдив.Нека младите родители активно участват в подобни инициативи, за да може техните деца да играят на чисти пространства, а възрастните им близки да отдъхват на почистени пейки“, призова съседите си Тина Димитрова.

„Опазването на околната среда е  сред основните приоритети на район „Северен“.Поздравявам активистите, които взеха участие в днешното мероприятие за тяхната будна гражданска съвест и желание да почистим този периметър заедно.Включвайки се в тази екологична инициатива, искаме да покажем, че всеки гражданин може да допринесе за поддържане на междублоковите пространства в един по-чист и по-приветлив вид“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.

Тина Димитрова благодари на районния кмет и на представителите на администрацията за оказаното съдействие при почистване на въпросните места.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?