71

Изграждат голям парк и зона за спорт до Колежа догодина

Голяма зона за спорт и парк ще се изграждат на общинска земя с обща площ над седем декара зад стадион „Христо Ботев” в район „Източен”. Обществената поръчка за инженеринг, обявена от Община Пловдив, е на стойност 730 000 лева с ДДС и е разделена на две обособени позиции.

Предвижда се благоустрояване и изграждане на комплексно оборудване за активен спорт между ул."Тодор Влайков", "Месембрия", "Варшава" и " Св. Шишков",а също така и изграждане на площадки за игра на „ул. Тодор Влайков № 24.  Изпълнителите трябва да представят проекти и да осигурят авторски надзор. Крайният срок за приемане на оферти е 20 декември.

Една от зоните с площ 4361 кв. метра включва  доставка и монтаж на съоръжения  за активен спорт, пейки, беседки, перголи, навеси и други елементи от парковото обзавеждане. В парка трябва да бъдат изградени пешеходни алеи и площадки, ограда ,въвеждане на енергоспестяващо парково осветление и да се създадат условия на  достъпна паркова среда.

Втората  зона на ул. „Тодор Влайков” 24  заема 2770 кв. м. с  детски и  спортни площадки, зони за отдих, открити пространства, заведение, открит паркинг. Изричното условие и да се засадят дървета, храсти и цветя.

В район „Източен” още през 2020 г. беше разработен проект за парково пространство, а в бюджета за тази година бяха планирани близо 700 000 лева за благоустрояването на двата имота до Колежа.  Средствата обаче така и не бяха усвоени, като на последната сесия по-голямата част от парите бяха прехвърлени за европейски проекти във вид на заем с мотив, че те ще бъдат върнати догодина.

Междувременно  по настояване на кмета на район "Източен" Иван Стоянов общинският съветник Златин Велев отправи питане до кмета на Общината какви за намеренията спрямо въпросните обекти, включени в програмата. 

"Радвам се, че  благоустрояването на тези територии, за което изключително много държим, не е забравено и дано има средства през 2023 г. да се реализира", коментира Иван Стоянов. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Крум

Крум

13.12.2022 | 19:45

Пътници сте, мръсни крадливи ГЕРБ! Догодина наесен ви няма! Мечтайте си! Бай Ставри ви чака!

Отговори
2 0
Пловдивчанин

Пловдивчанин

01.12.2022 | 07:56

Браво на Зико. Във всеки квартал трябва да има паркове, и места за отдих на възрастни, както и детски площадки.

Отговори
3 2
Йеремиева защо не пишеш къде са милионите за зоологическата градина

Йеремиева защо не пишеш къде са милионите за зоологическата градина

30.11.2022 | 20:24

Кога маминия ще бъде зад решетките. Това са милионите на пловдивчани а не на майка му. Герб продължава да краде и да разширява синята зона вместо да направи обществени многоетажни паркинги. Сините зони са улици а улиците са публична общинска собственост и общината няма право да таксува колите спрели на улиците. Каква наглост да няма безплатни места за паркиране на улиците при положение че няма построени общински паркинги. Продължават да се пълнят чекмеджета със злато и евро.

Отговори
12 1
И защо

И защо

30.11.2022 | 19:54

По време на мач колите пак ще са в градинките на ул Богомил и в новите спортни площадки! Поредното тъпо решение на общината след това да спрат пробива на водната палата. Там трябваше да се изгради общински платен паркинг ако не друго с него след 100 години този стадион щеше да се изплати. По на юг до детската градина и срещу нея има уреди за фитнес да ги бяха поразширили и модернизирали щеше да е достатъчно.Не че не удобрявам такива начинания ама 4 декара спортна площадка и фитнес ми се вижда,като заявка за мистър олимпия.

Отговори
9 7
Мис Йордания

Мис Йордания

01.12.2022 | 07:56

Няма страшно. Може и да не стане това с площадките. Моят сънародник Тахата е готов да предостави на тези декара спортна зона за катерене. Четири блока по 16 етажа. Тогава ще се радвате не само на спорт, но и на сянка.

Отговори
6 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?