Следвайте ни

Изградиха 4 нови паркинга между блоковете на бул. "Копривщица"

viber icon

Междублоковото пространство на  ул. „Прогрес“ и бул. „Копривщица“от №38 до №68 почти изцяло е обновено, остават дребни довършителни работи и живеещите в тази зона вече се радват на новата настилка и паркоместа.

Инвестицията е за около  260 000 лева, а парите са осигурени от общинския бюджет. Строителните работи контролираха инженерите от администрацията на "Централен" и според кмета на района строителите са си свършили добре работата. 

Ремонтът е направен за първи път от половин век  насам, напомни Стаменов. Доскоро пространството между блоковете тънеше в прах, а живеещите в квартала разказаха, че през зимата затъват в кал. Сега са изградени четири големи паркинга за над 100 автомобила, наредени са нови плочки и бордюри на тротоарите, асфалтирани са вътрешните улици и подходите към входовете на блоковете. В квартала вече има и ново осветление. Малките улици няма да се наводняват, тъй като  са сложени нови дъждоприемни шахти, където те липсваха, а старите са ремонтирани.

Обитателите на блоковете се надяват, че тази есен ще се благоустроят и градинките, които сега представляват изоставени терени под прозорците и терасите. От район "Централен" и "Градини и паркове" обещават, че ще бъдат засадени нови дървета и храсти и, което е много важно - ще се прекара напоителна система.

„Радвам се, че  цял микрорайон в „Централен“ е благоустроен и няма да има нужда от ремонт в следващите години. Признателен съм на кмета на община Пловдив Здравко Димитров и на зам.-кмета по строителство и инвестиции Пламен Райчев за оказаната подкрепа“, коментира Георги Стаменов.

Той благодари и на жителите на квартала за активността и многобройните идеи по време на общественото обсъждане на проекта, както и за проявеното търпение по време на ремонта.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?