Следвайте ни

Издирват кой подпали стари гуми край Рогошко шосе

viber icon

Десетки, а може би и стотици запалени гуми са предизвикали пожара, който вчера избухна до Опитната станция край Рогошко шосе, в близост до река Марица. Това е установила съвместна проверката на Пловдивския общински инспекторат, Трето РПУ и еколози от район „Северен“, на чиято територия е извършено нерегламентирано палене на гуми.

„На място установихме, че е горял също дървен материал, пламъците са обхванали и близките стърнища и храсти. Ако пожарната не беше реагирала толкова бързо на сигнала, имаше опасност в горещото време огънят да се разрасне и да се превърне в голямо бедствие“, коментира директорът на ПОИ Борислав Димов.

Гумите са запалени, за да може от тях да се отдели металът, който се предава за вторични суровини, смятат проверяващите. По думите им това обаче  предизвиква сериозно замърсяване на въздуха и вреди на здравето на хората. Затова и по Закона за управление на отпадъците на физически лица са предвидени и тежки финансови санкции. За изхвърляне на излезли от употреба гуми на неразрешени за това места се налага административно наказание глоба от 300 до 1 000 лева. За нерегламентирано изгаряне на излезли от употреба гуми на физически лица се налага административно наказание глоба от 2 000 до 5 000 лева. За юридически лица, които нерегламентирано изхвърлят и/или изгарят излезли от употреба гуми, се налага административно наказание в размер от 1 400 до 4 000 лева.

По информация на директора на ПОИ полицията е поела случая и издирва извършителите на палежа.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

До дии

До дии

17.08.2021 | 21:00

Абе да си го кажем директно - патладжани. Никой друг не се занимава с такива идиотщини. Обгазиха града, за да заработят едно левче от теловете на гумите. Но има един анти БХК, който ги защитава! И не само тях. Анти БХК защитава всички извършители на престъпления спрямо българи и България! От скоро до тях се нареди и Екимджиев - адвоката с големите..... хонорари.

Отговори
5 0
Дии

Дии

17.08.2021 | 19:38

То е ясно: едни такива силно смугли, човекоподобни, издаващи нечленоразделни звуци наподобяващи говор, със силна миризма и лилави венци.

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?