3906

"Издирван" от полицията се появи в редакцията на „Марица“

Пловдивчанинът Иван Николов с прякор Хълка изживя кошмарни часове. Причината – публикация в онлайн сайт го забърка с наркотици и го обяви за издирване, докато той нищо не подозира. 

Тази сутрин бе разпространена информация за акция на БОП в Пловдив, при която е открит един килограм кокаин и са арестувани двама души.  Според въпросната публикация обаче е замесен и трети човек с прякор Хълка, който се издирва. 

„Издирваният“ пловдивчанин, се появи в редакцията на „Марица“ преди минути, за да изрази позицията си и да опровергае написаното в статията, която се тиражира в онлайн пространството вече часове наред от сутринта.  Иван Хълка обясни, че днес телефонът му звънял неколкократно.  Първоначално отхвърлял обажданията, тъй като имал делова среща. По-късно, обаче, след като вече провел разговори с родителите си и приятелите, които го потърсили, разбрал, че са го замесили в екшъна с наркотици и разбира от тях че полицията го търси под дърво и камък. 

Веднага позвънил на тел. 112, свързал се с полицията, дал всичките си данни, за да се направи справка дали наистина е издирвано лице. От МВР, обаче, му отговарят, че човек с име Иван Николов не е сред издирваните. 

Хълка се пита откъде идва информацията за акцията и защо е оклеветен по такъв „долен“ начин?! Той е категоричен, че подобна публикация накърнява неговите имидж и репутация. „Няма друг човек в Пловдив с моя прякор – Хълка. А ако не става въпрос за мен в статията, защо не се каже името на този издирван човек?“, пита пловдивчанинът. 

Опитите му да се свърже с първоизточника на тази информация не се осъществяват и той се озова в редакцията на "Марица", за да покаже, че не се крие и зададе своите въпроси.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?