1939

Изчистиха ветераните от РЗИ, сега търсят шеф с конкурс

Разместването на политическите пластове доведе до трус и в Регионалната здравна инспекция в Пловдив. Миналия август дългогодишната шефка на институцията д-р Ваня Танчева-Манчева бе свалена от поста. Кадърът на Медицинска академия-Пловдив е специализирала „Хигиена на храненето“ и е магистър по „Здравен мениджмънт“. Била е на специализации в Холандия и Германия. Работила е като завеждащ-отдел “Хигиена на храненето” в ХЕИ-Пазарджик, ръководила е Дирекция „Лабораторни изследвания“ в РИОКОЗ-Пловдив, след което се застопорява на директорския пост в здравната инспекция. На нейното място седна д-р Сийка Димчева, която до онзи момент изпълняваше ролята на главен секретар. Щафетата бе предадена в момент, в който поредната вълна на коронавирус натискаше областта и цялата държава.

Към настоящия момент е обявен конкурс за избор на директор на Регионалната здравна инспекция в Пловдив. От Министерството на здравеопазването дадоха срок за подаване на документи за кандидатстване за поста до 17.30 часа на 25 август.  Минималните изисквания за длъжността "директор" са образователно-квалификационна степен „магистър” по „медицина”, призната медицинска специалност, 3 години стаж след придобиването на специалността, както и квалификация по „Здравен мениджмънт”. Допълнителните изисквания към кандидатите са компютърна грамотност, добро познаване на действащото законодателство. Не е ясно и колко време новоизбраният шеф ще се задържи на поста предвид това, че се задават нови избори в началото на октомври.

 

Половин година след д-р Танчева-Манчева с поста си се прости и зам.-директорът на ведомството д-р Аргир Аргиров. За първи път той е назначен за зам.-шеф на РЗИ-Пловдив в края на ноември 2015 г. След това става изпълнителен директор на УМБАЛ "Пловдив". В началото февруари 2020 г. напуска поста и се връща в Регионалната здравна инспекция като зам.-директор. Аргиров бе общински съветник от ГЕРБ, председател на Комисията по здравеопазване и социални дейности и член на комисията по екология в ОбС-Пловдив в миналия мандат.

Мястото на Аргиров зае Марияна Наумова, която е дългогодишен кадър на РЗИ-Пловдив, изпълнявала е и ролята на временен директор. С тези две рокади на върха на инспекцията се сложи край на ерата на ветераните.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Младеж

Младеж

03.08.2022 | 09:46

На колко години е Наумова?

Отговори
5 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

03.08.2022 | 09:27

ПРОСТО като ФАСУЛ назначава свои си ХОРА

Отговори
4 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?