Следвайте ни

Избраха строител за най-дълго чакания проект в Пловдив - "Модър - Царевец"

viber icon

Пловдивската фирма "Драгиев и ко" печели търга за  строеж на подлез "Модър - Царевец", който ще свързва директно районите "Южен" и "Западен".

Комисията класира на първо място "Драгиев и ко", на второ - "ГБС - Пловдив".  Оферта беше подадена и от "Парсек груп".

"Днес подписах протокола, оттук нататък тече 10 - дневен срок за обжалване на резултатите от търга. Ако няма жалби, подписваме договор с избрания изпълнител", каза зам.-кметът Пламен Райчев.  Пътният обект е обявен с прогнозната стойност 11,5 млн. лева с ДДС. Офертата на "Драгиев и ко" е най-изгодна икономически, обясни Райчев.

Пламен Райчев

Предишната градска управа беше обявявала два пъти търга за избор на строител, но без резултат. Подлезът ще се изгражда на инженеринг, който включва проектиране и строителство. Пловдивчани го чакат най-малко   три кметски мандата.

Подлезът ще мине под жп линията до пасарелката. Улиците "Модър" и "Царевец" ще се разширяват до кръстовищата с Коматевско шосе и бул. "Хаджи Димитър".

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Срамна работа

Срамна работа

30.06.2020 | 21:12

Как го избраха по красота или по размера на комисионните! Стават нагли! Срам нямат тези разбойници!

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?