49

Избягвайте Коматевско шосе! Има инфарктни задръствания СНИМКИ

В инфарктни задръствания чакат стотици автомобили на Коматевско шосе, след като преди обяд участък от Околовръстното шосе на Пловдив беше затворен за ремонт.

Загражденията са поставени на кръстовището към Първенец и Коматево, в резултат на което почти целият трафик се насочва по Коматевско шосе.

Единственият булевард в Коматево, чийто ремонт струва над 8 млн. лева, си остана много тесен, с ширина не повече от седем метра. Невъзможно е там да се изпревари друга кола, особено когато в тапата попадне автобус или камион.

По обяд колоните се точеха в двете посоки почти по целия булевард.

Натоварено беше и Пещерско шосе, тъй като и тук са сложени заграждения. Мнозина шофьори все още не знаеха, че околовръстният път на Пловдив се затваря за рехабилитацията между Коматевско и Пещерско шосета, въпреки че медиите съобщиха многократно тази новина.

Полицейска кола беше паркирана на кръстовищата. Регулиравчиците на КАТ се опитаха да вкарат в ред объркания трафик.

От фирмата-изпълнител „Европейски пътища” съветват за обход  да ползваме Асеновградско шосе и Кукленско шосе, които са по-широки и позволяват по-бързото изнасяне на трафика. Ремонтът в този участък с дължина около 5 км ще продължи до 11 септември според споразумението, подписано между фирмата и АПИ, а след това ще бъде затворена следващата отсечка от Пещерско до Пазарджишко шосе.

Снимки от Наташа Манева

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Потърпевш

Потърпевш

12.07.2022 | 21:16

Стойте далече и от "Пещерско". Там е ТИР до ТИР - а, които завиват задължително наляво на прелеза от "Копривщица". Днес минах от там... ужас!!! И с тротинетки вече не става. Дали целият град да не мине на рикши, докато някой не се сети да смени кмета?

Отговори
2 0
Ковидчо:

Ковидчо:

12.07.2022 | 18:35

Най-добре избягвайте Пловдив като цяло, `щото почти навсякъде мамата си е е*ало!

Отговори
3 0
Арх

Арх

12.07.2022 | 17:52

Участъкът от Околовръстното между Коматевско и Пещерско не се нуждаеше от ремонт, а от разширение, за което никой не помисли. А разширението спокойно можеше да се реализира успоредно на съществуващото трасе. Вместо това имаме тотевско-гербаджийски тъпотии, като безсмислени мантинели при отклонението от Асеновградско, та ако някой закъса, да запуши целия трафик. Да не говорим пък за някаква критична ситуация.

Отговори
6 3
xoxo

xoxo

12.07.2022 | 17:18

Всеки измекяр с кола. Я беж в градският транспорт.

Отговори
6 5
крадем неуморно другари

крадем неуморно другари

12.07.2022 | 17:04

"Коматевско шосе" е още един от вонящите на корупция проекти на бившия кмет Тотев! 4 години "разширяваха" шосето, с дължина 2.7 километра. Накрая, се оказа, че е по-тясно от преди разширението! "ГЕРБ-открито и честно управление! Гарантирано от б.Борисов!"

Отговори
10 3
bam

bam

12.07.2022 | 16:59

Слизайте от колите и отивайте на плаж.

Отговори
8 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?